ORDIN nr. 122 din 18 octombrie 2010

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 27/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 713 din 26 octombrie 2010
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ART. 1INLOCUIESTE PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
ANEXA 1INLOCUIESTE PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ANEXA 1INLOCUIESTE PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 3
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 4
ActulREFERIRE LALEGE 215 27/05/2004
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 10
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 18
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 48
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ART. 1INLOCUIESTE PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
ANEXA 1INLOCUIESTE PEORDIN 111 16/12/2008 ANEXA 4
ANEXA 1INLOCUIESTE PENORMA 16/12/2008 ANEXA 4
 Nu exista acte care fac referire la acest act

pentru modificarea anexei nr. 4 la Norma sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 111/2008



Văzând Referatul de aprobare nr. 539 din 10 septembrie 2010, întocmit de Serviciul juridic, legislaţie şi contencios şi Direcţia economică din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,având în vedere prevederile art. 10 lit. b), ale art. 18 alin. (5), precum şi ale art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările ulterioare,preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin: +
Articolul IAnexa nr. 4 la Norma sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 111/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 895 din 30 decembrie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
+
Articolul IIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.p. PreşedinteleAutorităţii Naţionale Sanitare Veterinareşi pentru Siguranţa Alimentelor,Corneliu CeicăBucureşti, 18 octombrie 2010.Nr. 122.
+
Anexa ─────(Anexa nr. 4 la norma sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor)──────────────────────────────────────────────────────────────────────────TARIFEpentru înregistrarea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelora unităţilor de vânzare directă sau vânzare cu amănuntul

Nr.
crt.

Unitatea

Tariful de
înregistrare
– lei/unitate –
1.

Carne, lapte şi produse din lapte
Carmangerie, măcelărie, centru de sacrificare a
păsărilor şi/sau a lagomorfelor la nivelul fermei sau
al exploataţiei, centru de prelucrare a laptelui

Centru de colectare a vânatului sălbatic

327 –
persoane juridice
10 –

persoane fizice
218

2.

Peşte şi produse din pescuit, miere şi alte produse din
miere şi ouă pentru consum
Centru de colectare a peştelui, magazin de desfacere a
peştelui, pescărie, centru de colectare a
batracienilor, gasteropodelor, crustaceelor, punct de
debarcare, centru de extracţie, colectare a mierii şi
a altor produse apicole, centru de colectare a ouălor
Ambarcaţiune de pescuit, stupină, magazin de desfacere
a mierii de albine şi a altor produse apicole
218

109

3.

Unităţi de alimentaţie publică şi unităţi de
comercializare a alimentelor şi unităţi care desfăşoară
alte activităţi în domeniu
Restaurant, indiferent de specific, laborator de
cofetărie şi/sau patiserie, pensiuni turistice, unităţi
de vânzare prin internet, staţie de spălare şi
dezinfecţie a mijloacelor de transport
Pizzerie, cantină, cofetărie/patiserie, magazin
alimentar, depozit alimentar, catering
Hipermarket/supermarket
327
218

546

4.

Activităţi de prelucrare şi conservare a fructelor şi
legumelor
Unităţi de prelucrare a cartofilor şi de producţie a
produselor din cartofi în scop alimentar
Unităţi de conservare şi fabricare a sucurilor/
concentratelor de fructe şi legume
Unităţi de fabricare a produselor alimentare din fructe
şi legume (inclusiv gemuri, marmelade şi jeleuri)
218

218

218

5.

Activităţi de fabricare a uleiurilor şi a grăsimilor
vegetale şi animale
Unităţi pentru producţia şi prelucrarea uleiurilor
vegetale brute şi rafinate
Unităţi pentru fabricarea margarinei, a amestecurilor
pentru tartine şi a grăsimilor de gătit combinate
Unităţi pentru producţia făinei oleaginoase nedegresate
327

327
218

6.

Activităţi de fabricare a produselor de morărit,
amidonului şi produselor din amidon
Unităţi de morărit şi măcinat
Unităţi pentru fabricarea cerealelor pentru micul dejun
şi a premixurilor
Unităţi pentru fabricarea amidonului, glutenului,
a glucozei, siropului de glucoză şi a maltozei
Unităţi pentru măcinarea legumelor
218

327

218
218

7.

Activităţi de fabricare a altor produse alimentare
Unităţi pentru fabricarea pâinii, produselor proaspete
şi conservate de patiserie, produselor proaspete şi
uscate de panificaţie, plăcintelor, checurilor,
tartelor, biscuiţilor, pişcoturilor, prăjiturilor
conservate, fabricarea produselor pentru gustări dulci
sau sărate etc.
Unităţi pentru fabricarea zahărului, a produselor
zaharoase, gumei de mestecat, a ciocolatei şi
produselor din cacao etc.
Unităţi pentru fabricarea macaroanelor, tăiţeilor,
cuşcuşului, pastelor făinoase şi a altor produse
făinoase similare
Unităţi pentru prelucrarea cafelei, ceaiului şi
fabricarea condimentelor
Unităţi pentru fabricarea preparatelor alimentare
omogenizate şi alimentelor dietetice
Unităţi pentru fabricarea produselor alimentare
congelate
Unităţi pentru fabricarea altor produse alimentare de
origine nonanimală neclasificate în altă parte
Unităţi de fabricare a produselor alimentare confiate/
deshidratate (legume, fructe, coji de fructe şi alte
părţi de plante – confiate, deshidratate, uscate,
glasate sau cristalizate)
Unităţi pentru producţia, procesarea şi comercializarea
ciupercilor
327

327

218

327

327

218

218

218

218

8.

Activităţi de fabricare a băuturilor
Unităţi pentru fabricarea alcoolului etilic de
fermentaţie şi a băuturilor alcoolice distilate
Unităţi pentru fabricarea vinului, cidrului şi a altor
vinuri din fructe
Unităţi pentru fabricarea berii, a malţului şi a altor
băuturi nedistilate obţinute prin fermentare
Unităţi pentru fabricarea de ape minerale şi băuturi
răcoritoare nealcoolice
327

327

327

327

9.

Alte activităţi
Unităţi de ambalare şi/sau îmbuteliere a produselor
alimentare de origine nonanimală
Unităţi de fabricare a îngheţatei
Depozit alimentar/frigorific pentru produse de origine
nonanimală
Depozit pentru seminţe de consum
Unităţi de comercializare a produselor alimentare de
origine nonanimală congelate
Unităţi de producere a ambalajelor pentru produsele
alimentare ce vin în contact cu alimentele
Mijloc de transport al produselor de origine nonanimală
218
218

327
218

327

109
109

__________

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
Post
Filter
Apply Filters