ORDIN nr. 130 din 22 noiembrie 2016

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 06/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 1.002 din 13 decembrie 2016
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulMODIFICA PEORDIN 35 30/03/2016
ActulMODIFICA PENORMA 30/03/2016
ART. 1MODIFICA PENORMA 30/03/2016 CAP. 1
ANEXA 1MODIFICA PEORDIN 35 30/03/2016 ANEXA 1
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 3
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 4
ActulREFERIRE LALEGE 215 27/05/2004
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 10
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 48
ActulMODIFICA PEORDIN 35 30/03/2016
ActulREFERIRE LAORDIN 35 30/03/2016
ActulMODIFICA PENORMA 30/03/2016
ActulREFERIRE LALEGE 215 27/05/2004
ART. 1REFERIRE LAORDIN 35 30/03/2016
ART. 1MODIFICA PENORMA 30/03/2016 CAP. 1
ANEXA 1MODIFICA PEORDIN 35 30/03/2016 ANEXA 1
 Nu exista acte care fac referire la acest act





<!–>Văzând Referatul de aprobare nr. 4.660 din 17 august 2016, întocmit de Direcția generală sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor,–>având în vedere prevederile art. 10 lit. b), precum și ale art. 48 alin. (5) și (7) din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare,<!–>în temeiul art. 3 alin. (3) și art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare,–><!–>președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor emite următorul ordin:–> +
Articolul ILa anexa nr. 1 la Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 35/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor și ecvideelor, precum și a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere și control în domeniul siguranței alimentelor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 303 și 303 bis din 20 aprilie 2016, secțiunea 1 a capitolului 1 se modifică după cum urmează:<!–>–>1.<!–>La punctul 3 subpunctul 3.3, la "Precizări tehnice", litera B va avea următorul cuprins:┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐–>│"B. Programul de control oficial │<!–>├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤–>│Prelevarea oficială de probe se realizează: │<!–>│a) anual, din cel puțin un efectiv de pui de carne din 10% dintre │–>│exploatațiile cu peste 5.000 de păsări; │<!–>│b) ori de câte ori este necesar. │–>│Probele constau în două perechi de încălțăminte de unică folosință (tampoane │<!–>│"șosete") pentru fiecare efectiv (hală populată). Cele două perechi de │–>│încălțăminte de unică folosință se grupează și testează într-o singură probă.│<!–>│Odată cu prelevarea oficială de probe prevăzută la lit. a) se verifică │–>│documentele relevante care atestă că păsărilor nu li sau administrat agenți │<!–>│antimicrobieni sau, în cazul suspicionării unor astfel de administrări, se │–>│prelevează probe pentru testarea prezenței agenților antimicrobieni sau a │<!–>│efectului inhibitor al proliferării bacteriene compuse din cel mult 5 păsări/│–>│hală, din toate efectivele din exploatație. │<!–>├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤–>│Un efectiv depistat pozitiv cu unul dintre serotipurile relevante de │<!–>│Salmonella ca urmare a controlului realizat de către operatorul economic │–>│(autocontrol) în cadrul Programului național de control al salmonelozelor │<!–>│zoonotice la efectivele de broileri este considerat ca un efectiv confirmat │–>│pozitiv și supus măsurilor și restricțiilor sanitar-veterinare în vigoare, │<!–>│fără a se efectua alte investigații suplimentare în cadrul programului de │–>│control oficial." │<!–>└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘–><!–>–>2.<!–>La punctul 3 subpunctul 3.4.1, la "Precizări tehnice", litera B va avea următorul cuprins:┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐–>│"B. Programul de control oficial │<!–>├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤–>│Prelevarea oficială de probe se realizează: │<!–>│a) anual, din cel puțin un efectiv de curcani la îngrășat din 10% dintre │–>│exploatațiile care au cel puțin 500 de curcani pentru îngrășare; │<!–>│b) ori de câte ori este necesar. │–>│Probele recoltate constau în două perechi de încălțăminte de unică folosință │<!–>│(tampoane "șosete") pentru fiecare efectiv. Cele două perechi de încălțăminte│–>│de unică folosință se grupează într-un singur eșantion. │<!–>│Odată cu prelevarea oficială de probe prevăzută la lit. a) se verifică │–>│documentele relevante care atestă că păsărilor nu li sau administrat agenți │<!–>│antimicrobieni sau, în cazul suspicionării unor astfel de administrări, se │–>│prelevează probe pentru testarea prezenței agenților antimicrobieni sau a │<!–>│efectului inhibitor al proliferării bacteriene compuse din cel mult 5 păsări/│–>│hală, din toate efectivele din exploatație. │<!–>├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤–>│Un efectiv depistat pozitiv cu unul dintre serotipurile relevante de │<!–>│Salmonella ca urmare a controlului realizat de către operatorul economic │–>│(autocontrol) în cadrul Programului național de control al salmonelozelor │<!–>│zoonotice la efectivele de curcani la îngrășat este considerat ca un efectiv │–>│confirmat pozitiv și supus măsurilor și restricțiilor sanitare veterinare în │<!–>│vigoare, fără a se efectua alte investigații suplimentare în cadrul │–>│programului de control oficial." │<!–>└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘–><!–>–>
+
Articolul IIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.<!–>–>

Președintele Autorității Naționale Sanitare<!–>
Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor,–>
Radu Roatiș Chețan<!–>
–>București, 22 noiembrie 2016.<!–>Nr. 130.–><!–>–>

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
Post
Filter
Apply Filters