ORDIN nr. 133 din 7 noiembrie 2019

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 11/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 962 din 29 noiembrie 2019
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAORDIN 96 22/07/2014
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 3
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 4
ActulREFERIRE LALEGE 215 27/05/2004
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 10
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 18
ART. 1REFERIRE LAORDIN 96 22/07/2014
 Nu exista acte care fac referire la acest act





Văzând Referatul de aprobare nr. 1.572 din 8.10.2019, întocmit de Direcția generală siguranța alimentelor din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor,<!–>având în vedere prevederile art. 10 lit. b), ale art. 18 alin. (5), precum și ale art. 48 alin. (7) din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare,–>în temeiul art. 3 alin. (3) și art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare,<!–>președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor emite următorul ordin:–> +
Articolul IOrdinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 611 și 611 bis din 18 august 2014, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:1.<!–>La anexa nr. 3, litera D va avea următorul cuprins: D.–>Tarif pentru înregistrarea sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor a unităților de vânzare directă sau vânzare cu amănuntul

Nr. crt. <!–> Unitatea–> Tariful de înregistrare – lei/unitate -<!–>
1–> Carne, lapte și produse din lapte: carmangerie, măcelărie, centru de sacrificare a păsărilor și/sau a lagomorfelor la nivelul fermei sau al exploatației, centru de prelucrare a laptelui <!–> 376–>
Exploatație de producție a laptelui<!–> 10–>
Automat de vânzare a laptelui<!–> 50–>
Centru de colectare a vânatului sălbatic<!–> 250–>
2<!–> Pește și produse din pescuit, miere și alte produse din miere și ouă de consum: centru de prelucrare a peștelui integrat în ferma de acvacultură, magazin de desfacere a peștelui, pescărie, centru de colectare a batracienilor, gasteropodelor, crustaceelor, punct de debarcare, centru de extracție, colectare a mierii și a altor produse apicole, centru de colectare a ouălor–> 250<!–>
Ambarcațiune de pescuit, stupină, magazin de desfacere a mierii de albine și a altor produse apicole–> 126<!–>
3–> Unități de alimentație publică și unități de comercializare a alimentelor și unități care desfășoară alte activități în domeniu: unitate de alimentație publică, laborator de cofetărie și/sau patiserie, pensiuni turistice, unități de vânzare prin internet, stație de spălare și dezinfecție a mijloacelor de transport; alte unități de vânzare cu amănuntul<!–> 376–>
Pizzerie, cantină, cofetărie/patiserie, magazin alimentar, depozit alimentar, catering<!–> 250–>
Automate de vânzare a produselor alimentare <!–>a) înregistrare pentru 1-50 automate –>b) înregistrare pentru 51-100 automate <!–>c) înregistrare pentru 101-500 automate –>d) înregistrare pentru 501-1.000 automate <!–>e) înregistrare pentru mai mult de 1.000 automate–> 360 <!–>492 –>624 <!–>808 –>1.070<!–>
Târg/Expoziție de produse alimentare, piața angro de legume-fructe–> 357<!–>
Puncte gastronomice locale–> 110<!–>
Unități mobile de comercializare a alimentelor–> 250<!–>
Hipermarket/Supermarket–> 629<!–>
4–> Activități de prelucrare și conservare a fructelor și legumelor <!–>Unități de prelucrare a cartofilor și de producție a produselor din cartofi în scop alimentar–> 250<!–>
–> Unități de conservare și fabricare/obținere a sucurilor/concentratelor de fructe și legume<!–> 250–>
<!–> Unități de fabricare/obținere a produselor alimentare din fructe și legume (inclusiv gemuri, marmelade și jeleuri)–> 250<!–>
5–> Activități de fabricare a uleiurilor și a grăsimilor vegetale și animale <!–>Unități pentru producția/obținerea și prelucrarea uleiurilor vegetale brute și rafinate–> 376<!–>
–> Unități pentru fabricarea margarinei, a amestecurilor pentru tartine și a grăsimilor de gătit combinate<!–> 376–>
<!–> Unități pentru producția făinii oleaginoase nedegresate–> 250<!–>
6–> Activități de fabricare/obținere a produselor de morărit, amidonului și produselor din amidon Unități de morărit și măcinat<!–> 250–>
<!–> Unități pentru fabricarea cerealelor pentru micul dejun și a premixurilor–> 376<!–>
–> Unități pentru fabricarea amidonului, glutenului, a glucozei, siropului de glucoză și a maltozei<!–> 250–>
<!–> Unități pentru măcinarea legumelor–> 250<!–>
7–> Activități de fabricare a altor produse alimentare <!–>Unități pentru fabricarea/obținerea pâinii, produselor proaspete și conservate de patiserie, produselor proaspete și uscate de panificație, plăcintelor, checurilor, tartelor, biscuiților, pișcoturilor, prăjiturilor conservate, fabricarea produselor pentru gustări dulci sau sărate etc. –> 376<!–>
–> Unități pentru fabricarea zahărului, a produselor zaharoase, gumei de mestecat, a ciocolatei și produselor din cacao etc. <!–> 376–>
<!–> Unități pentru fabricarea/obținerea macaroanelor, tăițeilor, cușcușului, pastelor făinoase și a altor produse făinoase similare–> 250<!–>
–> Unități pentru prelucrarea cafelei, ceaiului și fabricarea condimentelor<!–> 376–>
<!–> Unități pentru fabricarea preparatelor alimentare omogenizate și alimentelor dietetice–> 376<!–>
–> Unități pentru fabricarea produselor alimentare congelate<!–> 250–>
<!–> Unități pentru fabricarea altor produse alimentare de origine nonanimală neclasificate în altă parte–> 250<!–>
–> Unități de fabricare a produselor alimentare confiate/deshidratate (legume, fructe, coji de fructe și alte părți de plante – confiate, deshidratate, uscate, glasate sau cristalizate)<!–> 250–>
<!–> Unități pentru producția, procesarea și comercializarea ciupercilor–> 250<!–>
8–> Activități de fabricare a băuturilor <!–>Unități pentru fabricarea/obținerea alcoolului etilic de fermentație și a băuturilor alcoolice distilate –> 376<!–>
–> Unități pentru fabricarea/obținerea vinului, cidrului și a altor vinuri din fructe<!–> 376–>
<!–> Unități pentru fabricarea/obținerea berii, a malțului și a altor băuturi nedistilate obținute prin fermentație–> 376<!–>
–> Unități pentru fabricarea de ape minerale și băuturi răcoritoare nealcoolice<!–> 376–>
9<!–> Alte activități –>Unități de ambalare și/sau îmbuteliere a produselor alimentare de origine nonanimală; sifonărie<!–> 250–>
<!–> Unități de fabricare a înghețatei–> 250<!–>
–> Unități de fabricare a gheții alimentare<!–> 250–>
<!–> Depozit alimentar/frigorific pentru produse de origine nonanimală–> 376<!–>
–> Depozit pentru semințe de consum<!–> 250–>
<!–> Unități de comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală congelate–> 376<!–>
–> Mijloc de transport al produselor de origine nonanimală<!–> 126–>

2.<!–>La anexa nr. 5 litera A, punctele I, VIII, IX, XIV și XVII vor avea următorul cuprins:

Partea–> Unitate<!–> Tarif de autorizare –>– lei/unitate/obiectiv -<!–>
I–> Unități cu activități generale: <!–>Depozit frigorific–> 422<!–>
Unitate de reambalare–> 704<!–>
Piață agroalimentară, piață angro, hală pentru desfacerea produselor de origine animală–> 422<!–>
Depozit independent fără regim termic–> 422<!–>
Unitate de tip catering (supusă autorizării)–> 513<!–>
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..–>
VIII<!–> Moluște bivalve vii: –>Centru de purificare moluște bivalve vii<!–> 422–>
Centru de expediere moluște bivalve vii<!–> 350–>
IX<!–> Pește și produse din pescuit: –>Vas-fabrică<!–> 704–>
Vas-congelator<!–> 704–>
Vas de aprovizionare<!–> 704–>
Unitate de produse proaspete din pescuit<!–> 704–>
Unitate de procesare produse din pescuit<!–> 704–>
Unitate de produse din pescuit separate mecanic<!–> 563–>
Piață de licitație pește și produse din pescuit<!–> 563–>
Piață angro de pește<!–> 563–>
Piață de desfacere<!–> 563–>
Centru de colectare pește<!–> 232–>
Centru de colectare a peștelui integrat în ferma de acvacultură<!–> 116–>
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..<!–>
XIV–> Stomacuri prelucrate, vezici și intestine: <!–>Unitate de procesare stomacuri, vezici și intestine–> 704<!–>
Unitate de producere a cheagului–> 513<!–>
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. –>
XVII<!–> Alte activități: –>Unitate de prelucrare miere de albine și/sau produse apicole<!–> 623–>
Șlep<!–> 422–>
Vagon frigorific<!–> 422–>
Navă pescador<!–> 422–>
Aeronavă<!–> 422–>
Mijloace auto specializate<!–> 124–>
Unitate de obținere a produselor înalt rafinate<!–> 623–>

+
Articolul IIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. <!–>

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor,–>
Geronimo Răducu Brănescu <!–>
București, 7 noiembrie 2019.–>Nr. 133.<!–>–>

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
Post
Filter
Apply Filters