ORDIN nr. 311 din 13 iulie 2020

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 12/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 677 din 30 iulie 2020
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 389 21/03/2024
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 700 11/07/2012 ART. 3
ActulREFERIRE LAHG 700 11/07/2012 ART. 5
ANEXA 1REFERIRE LAORDIN 291 14/04/2003
ANEXA 1REFERIRE LAORDIN 576 09/12/2002
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 389 21/03/2024





În temeiul art. 3 alin. (5) și art. 5 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 700/2012 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, cu modificările și completările ulterioare, și având în vedere Referatul/Nota de fundamentare a Direcției generale laboratoare Larex nr. 6.194/2020,<!–>președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor emite următorul ordin:–> +
Articolul 1Se aprobă tarifele pentru prestarea unor servicii de către personalul Direcției generale laboratoare Larex din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, la cererea persoanelor fizice și juridice interesate, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
+
Articolul 2Tariful stabilit prin prezentul ordin se poate achita cu ordin de plată sau mandat poștal în contul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor nr. RO31TREZ7005032XXX004173, deschis la Activitatea de Trezorerie și Contabilitate Publică a Municipiului București, cod unic de înregistrare nr. 4266502.
+
Articolul 3Prevederile prezentului ordin se aplică de către personalul Direcției generale laboratoare Larex și al Direcției economice și resurse umane din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.
+
Articolul 4Prezentul ordin intră în vigoare în termen de 10 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.<!–>

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor,–>
Eduardt Cozminschi<!–>
București, 13 iulie 2020.–>Nr. 311. +
ANEXĂ<!–>
TARIFE–>
pentru prestarea unor servicii de către personalul Laboratorului microbiologie și biocide,<!–>
Laboratorului de produse agroalimentare, Laboratorului instrumental,–>
Laboratorului textile și jucării, Laboratorului produse petroliere,<!–>
Laboratorului pentru analiza calității vinurilor, băuturilor alcoolice din cadrul–>
Direcției generale laboratoare LAREX din cadrul Autorității Naționale pentru<!–>
Protecția Consumatorilor, la cererea persoanelor fizice și juridice interesat–><!–>
I.–>Tarifele pentru încercări de laborator sunt următoarele:

Nr. crt.<!–> Denumirea încercării–> Obiect supus încercării<!–> Tehnica de măsurare/Metoda de încercare–> Tariful aplicabil – lei -<!–>
1.–> Absorbantă în UV<!–> Ulei de măsline–> SR EN ISO 3656<!–> 21–>
2.<!–> Aciditate/Alcalinitate–> Produse alimentare, soluții<!–> Volumetrie–> 24<!–>
3.–> Aciditate<!–> Uleiuri și grăsimi vegetale–> SR EN ISO 660 pct. 9.1<!–> 24–>
4.<!–> Alcaloizi (nicotină)–> Tutun<!–> SR ISO 2881–> 88<!–>
5.–> Aldehide<!–> Uree–> Spectrometrie absorbție moleculară<!–> 45–>
6.<!–> Amidon–> Produse alimentare<!–> Volumetrie–> 62<!–>
7.–> Azot bazic volatil (azot ușor hidrolizabil)<!–> Pește–> Regulamentul (CE) nr. 2074/2005 anexa II, cap. III<!–> 47–>
8.<!–> Azot ușor hidrolizabil–> Carne și produse din carne<!–> SR 9065-7–> 35<!–>
9.–> Azot în uree<!–> Uree–> STAS 8495<!–> 128–>
10.<!–> Bioxid de sulf–> Amidon și produse derivate, produse alimentare<!–> SR EN 1988-1; –>SR ISO 5522; <!–>SR 110-11–> 55<!–>
11.–> Biuret<!–> Uree–> Regulamentul (CE) nr. 2.003/2003<!–> 127–>
12.<!–> Calciu–> Lapte, nutrețuri (furaje), hrană pentru animale, melasă<!–> ISO 12081; –>SR ISO 6490-1; <!–>STAS 12871–> 106<!–>
13.–> Calibru<!–> Măsline de masă, ouă–> STAS 11414, PSL-LB01-014<!–> 27–>
14.<!–> Carbohidrați–> Făină, produse lactate acide, carne și produse din carne, produse dulci<!–> PSL-LB01-015–> 117<!–>
15.–> Cenușă insolubilă<!–> Produse alimentare/Concentrate alimentare–> Gravimetrie<!–> 59–>
16.<!–> Cenușă totală–> Produse alimentare, nutrețuri (furaje), hrană pentru animale<!–> Gravimetrie–> 48<!–>
17.–> Clorură de sodiu<!–> Produse alimentare/Concentrate alimentare–> Metoda Volhard<!–> 41–>
18.<!–> Clorură de sodiu–> Produse alimentare/Concentrate alimentare<!–> Metoda Mohr–> 27<!–>
19.–> Clorură de sodiu<!–> Produse alimentare/Concentrate alimentare–> Potențiometric<!–> 30–>
20.<!–> Colagen–> Carne și produse din carne<!–> SR ISO 3496+A1:99–> 69<!–>
21.–> Conținut de boabe de aceeași culoare – fasole<!–> Fasole boabe–> STAS 2963<!–> 14–>
22.<!–> Conținut de săpun dizolvat–> Ulei<!–> SR 145-12–> 70<!–>
23.–> Creștere în volum la fierbere<!–> Paste făinoase–> STAS 756/3<!–> 27–>
24.<!–> Culoare de iod–> Ulei<!–> SR 145/2–> 47<!–>
25.–> Culoare Stammer<!–> Zahăr–> Ordinul ministrului agriculturii, alimentației și pădurilor și al ministrului sănătății și familiei nr. 576/1.033/2002; <!–>SR 110-2:1995–> 58<!–>
26.–> Defecte și corpuri străine<!–> Orez, grâu durum, leguminoase, cafea verde, condimente, leguminoase și fructe deshidratate, boabe cacao, măsline de masă, făină de grâu, cereale și leguminoase, boia de ardei, zahăr–> Gravimetrie/Macroscopie/Microscopie<!–> 26–>
27.<!–> Densitate–> Lapte, ulei, cafea, soluții<!–> Gravimetrie, densimetric–> 11<!–>
28.–> Descriere produs – examen senzorial<!–> Produse alimentare–> -<!–> 10–>
29.<!–> Extract–> Cafea, ceai<!–> PSL-LB01-018, SR ISO 9768–> 31<!–>
30.–> Fibră brută<!–> Produse de origine nonanimală–> ISO 5498<!–> 68–>
31.<!–> Gluten umed–> Făină<!–> SR EN ISO 21415-1–> 41<!–>
32.–> Gluten – indice glutenic<!–> Făină–> SR EN ISO 21415-1/C91<!–> 14–>
33.<!–> Gluten – indice de deformare a glutenului–> Făină<!–> SR EN ISO 21415-1–> 21<!–>
34.–> Grad de prospețime<!–> Carne și produse din carne, pește, hrană pentru animale–> SR 9065; <!–>Regulamentul (CE) 2074/2005–> 35<!–>
35.–> Granulație<!–> Zahăr–> SR 110-10<!–> 28–>
36.<!–> Grăsime–> Carne și produse din carne; cacao, nutrețuri (furaje), hrană pentru animale, semințe oleaginoase; ulei și grăsimi vegetale, unt, biscuiți, maioneză<!–> SR ISO 1444; SR 13344; Regulamentul (CE) nr. 152/2009, SR EN ISO 659, STAS 145/20, SR EN ISO 17189, STAS 1227/3, SP 3280, –>SR 8613<!–> 53–>
37.<!–> Grăsime–> Lapte, brânză, cașcaval, produse lactate acide<!–> SR ISO 2446; –>STAS 6352/1; <!–>SR ISO 3433–> 46<!–>
38.–> Grăsime<!–> Concentrate alimentare; produse dulci; pâine și produse de patiserie; amidon–> SR 8613-5; <!–>SR 2213/11; –>SR 91; <!–>SR 13300-6–> 74<!–>
39.–> Identificare amidon<!–> Miere, produse din legume și fructe, carne și produse din carne, nutrețuri (furaje)–> SR 784-3, pct. 4.11, Food Chemicals Codex, ed. V<!–> 18–>
40.<!–> Identificare făină de cereale și amidon–> Grăsimi tip margarină, miere<!–> SR 10673; SR 784-3–> 26<!–>
41.–> Identificare coloranți sintetici<!–> Oțet, vin, boia de ardei–> SR 157<!–> 29–>
42.<!–> Identificarea: gelatinei și cleiului, culorii de anilină, amidonului, coloranților organici de sinteză–> Miere, boia de ardei<!–> SR 784-3, –>STAS 1793<!–> 23–>
43.<!–> Identificare glucoză industrială–> Miere<!–> SR 784-39, pct. 4.10–> 33<!–>
44.–> Impurități insolubile în solvenți organici<!–> Grăsimi și uleiuri de origine animală și vegetală–> SR EN ISO 663<!–> 64–>
45.<!–> Indice de iod–> Ulei<!–> SR EN ISO 3961–> 61<!–>
46.–> Indice de peroxid<!–> Ulei–> SR EN ISO 3960<!–> 47–>
47.<!–> Indice de refracție–> Grăsimi și uleiuri de origine animală și vegetală; sirop glucoză, soluții<!–> SR EN ISO 63202/AC; –>SR 1743, refractometric<!–> 11–>
48.<!–> Indice de saponificare–> Ulei <!–> SR EN ISO 3657–> 45<!–>
49.–> Indicele diastazic<!–> Miere–> SR 784-3, pct. 4.7<!–> 68–>
50.<!–> Infestare–> Orez<!–> SR 6280–> 18<!–>
51.–> Informații nutriționale<!–> Produse alimentare–> Gravimetrie, volumetrie, spectrometrie de emisie atomică, cromatografie de gaze<!–> 700–>
52.<!–> Determinarea masei și a proporțiilor masice ale componentelor–> Produse alimentare și produse alimentare ambalate<!–> PSL LB01-014–> 20<!–>
53.–> Determinare la sută a umpluturii<!–> Produse dulci, biscuiți–> SR 2213-3:2009, STAS 1227/3-90<!–> 20–>
54.<!–> Monoglutamat de sodiu–> Produse de origine nonanimală<!–> AOAC 970.37–> 108<!–>
55.–> Nitrați<!–> Carne și produse din carne, lapte și produse din lapte–> Spectrometrie absorbție moleculară<!–> 72–>
56.<!–> Nitriți–> Carne și produse din carne, sare, lapte și produse din lapte<!–> Spectrometrie absorbție moleculară–> 61<!–>
57.–> pH<!–> Apă potabilă/minerală, carne și produse din carne, produse dulci, nutrețuri, îndulcitori, zahăr, lapte, melasă, maioneză, soluții apoase, sare, sucuri/ produse din legume și fructe–> SR EN ISO 10523, <!–>SR ISO 2917, –>SR 2213-9, <!–>Metoda potențiometrică, –>SR 110-12, <!–>STAS 8201, –>STAS 12871, <!–>SP 3280, –>STAS 8619/3, <!–>SR 8934-2, –>ISO 1842, <!–>SR EN 1132–> 11<!–>
58.–> Presiune la 20ºC, bar<!–> Băutură alcoolică fermentată–> Metoda manometrică<!–> 17–>
59.<!–> Proteină totală–> Carne și produse din carne, făină, nutrețuri (furaje), hrană pentru animale, produse dulci, lapte și produse din lapte, cereale, malț, concentrate alimentare<!–> SR ISO 937, –>SR EN ISO 20483, <!–>SR EN ISO 5983-2, –>SR 2213, <!–>SR EN ISO 8968-1, –>SR 13013-3, <!–>SR 13486, –>SR 8613-6<!–> 84–>
60.<!–> Punct de topire–> Grăsimi și uleiuri de origine animală și vegetală<!–> SR EN ISO 6321–> 27<!–>
61.–> Raport colagen/proteină (colagen și proteină)<!–> Carne și produse din carne–> Volumetrie/ Spectrometrie absorbție moleculară<!–> 120–>
62.<!–> Reacția Kreis–> Carne și produse din carne<!–> SR 9065-10–> 20<!–>
63.–> Reacția pentru hidrogen sulfurat<!–> Carne și produse din carne–> SR 9065-11<!–> 20–>
64.<!–> Solubilitate–> Cafea<!–> Gravimetrie–> 17<!–>
65.–> Solubilitate<!–> Lapte praf–> ISO 8156<!–> 41–>
66.<!–> Substanță uscată solubilă (indice de refracție)–> Produse din fructe și legume, sucuri de fructe și de legume<!–> SR ISO 2173, –>SR EN 12143<!–> 21–>
67.<!–> Substanță uscată solubilă–> Produse dulci, melasă<!–> SR 2213-5, –>STAS 12871<!–> 32–>
68.<!–> Substanțe extractibile în eter etilic–> Condimente<!–> ISO 1108, –>STAS 1793<!–> 84–>
69.<!–> Substanțe insolubile în apă–> Gumă de mestecat, zahăr, miere<!–> PSL-LB01-016, –>SR 110-8, <!–>SR 784-3–> 41<!–>
70.–> Substanțe insolubile<!–> Uree–> STAS 5698<!–> 61–>
71.<!–> Substanțe nesaponificabile–> Uleiuri și grăsimi vegetale<!–> SR EN ISO 3596–> 72<!–>
72.–> Substanțe reducătoare<!–> Zahăr, melasă–> SR 110-5, STAS 12871<!–> 51–>
73.<!–> Umiditate (apă)–> Produse alimentare<!–> Gravimetrie PSL-LB 01-007–> 23<!–>
74.–> Umiditate<!–> Miere–> SR 784-3, pct. 4.1<!–> 20–>
75.<!–> Umiditate–> Condimente coriandru<!–> ISO 939–> 31<!–>
76.–> Umiditate<!–> Unt –> SR EN ISO 3727-2<!–> 30–>
77.<!–> Uniformitatea comportării boabelor la fierbere–> Fasole boabe<!–> STAS 2963–> 19<!–>
78.–> Valoare energetică<!–> Produse alimentare–> Volumetrie/Gravimetrie/Calcul<!–> 220–>
79.<!–> Zahăr–> Produse dulci, biscuiți, zahăr, pâine și produse de panificație, melasă<!–> SR 2213-12, –>STAS 1227/3 pct. 11, <!–>Ordinul ministrului agriculturii, alimentației și pădurilor, al ministrului sănătății și familiei și al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor nr. 291/386/78/2003, –>SR 91, STAS 12871<!–> 45–>
80.<!–> Zahăr–> Muștar<!–> SR 3063, pct. 4.2.2–> 47<!–>
81.–> Zahăr<!–> Miere–> SR 784-3, pct. 4.4 și 4.5<!–> 47–>
82.<!–> Zaharoză (polarizație)–> Zahăr, melasă<!–> Ordinul ministrului agriculturii, alimentației și pădurilor, al ministrului sănătății și familiei și al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor nr. 291/386/78/2003, metoda10, –>STAS 12871<!–> 34–>
83.<!–> Amoniu–> Apă potabilă/minerală<!–> SR ISO 7150-1–> 53<!–>
84.–> Bioxid de carbon legat (hidrogenocarbonat)<!–> Apă potabilă/minerală–> STAS 3263<!–> 43–>
85.<!–> Calciu–> Apă potabilă/minerală, soluții<!–> SR ISO 6058–> 49<!–>
86.–> Cianuri libere<!–> Apă potabilă/minerală–> STAS 10847<!–> 61–>
87.<!–> Cloruri–> Apă potabilă/minerală<!–> SR ISO 9297–> 42<!–>
88.–> Cloruri<!–> Sare–> SR 8934-7<!–> 47–>
89.<!–> Conductivitate–> Apă potabilă/minerală<!–> SR EN 27888–> 16<!–>
90.–> Dioxid de carbon<!–> Apă minerală–> SR 4450 pct. A3<!–> 41–>
91.<!–> Duritate (sumă de calciu și magneziu)–> Apă potabilă/minerală<!–> SR ISO 6059–> 37<!–>
92.–> Ermeticitate<!–> Apă minerală–> SR 4450 pct. A2<!–> 14–>
93.<!–> Fier–> Apă potabilă/minerală, soluții<!–> SR ISO 6332/C91–> 65<!–>
94.–> Fosfați<!–> Apă potabilă/minerală, soluții–> SR EN ISO 6878<!–> 57–>
95.<!–> Indice de permanganat (oxidabilitate)–> Apă potabilă/minerală<!–> SR EN ISO 8467–> 34<!–>
96.–> Iod total<!–> Sare–> SR 8934-9<!–> 62–>
97.<!–> Iod total, exprimat în iodură de potasiu–> Sare<!–> SR 8934-9–> 62<!–>
98.–> Magneziu<!–> Apă potabilă/minerală, soluții–> SR ISO 6059; <!–>SR ISO 6058–> 63<!–>
99.–> Magneziu<!–> Sare–> SR ISO 2482<!–> 66–>
100.<!–> Migrare globală în stimulant apos–> Materiale ceramice/plastice<!–> SR EN 1186-3–> 66<!–>
101.–> Migrare globală în stimulant gras<!–> Materiale ceramice/plastice–> SR EN 1186-2<!–> 77–>
102.<!–> Nitrați–> Apă potabilă/minerală<!–> SR ISO 7890-3–> 65<!–>
103.–> Nitriți<!–> Apă potabilă/minerală–> SR EN 26777/C91<!–> 50–>
104.<!–> Reziduu fix–> Apă potabilă, apă minerală<!–> STAS 3638, SR 4450–> 44<!–>
105.–> Substanțe insolubile în apă<!–> Sare–> SR ISO 2479<!–> 52–>
106.<!–> Substanțe tensioactive–> Apă potabilă/minerală<!–> SR EN 903–> 85<!–>
107.–> Sulfați<!–> Sare–> SR ISO 2480<!–> 50–>
108.<!–> Sulfați–> Apă potabilă/minerală<!–> STAS 3069–> 64<!–>
109.–> Sulfuri totale/Hidrogen sulfurat<!–> Apă potabilă/minerală–> STAS 11277/13<!–> 64–>
110.<!–> Umiditate–> Sare<!–> SR ISO 2483–> 40<!–>
111.–> Calciu<!–> Sare–> SR ISO 2482<!–> 66–>
112.<!–> 1, 2 propandiol –> Alcool denaturat<!–> GC-FID–> 75<!–>
113.–> Acizi organici (tartric, malic, citric, lactic)<!–> Produse alimentare–> HPLC-UV<!–> 131–>
114.<!–> Albastru de metilen–> Alcool denaturat<!–> Spectrometrie absorbție moleculară–> 39<!–>
115.–> Alcool izopropilic<!–> Alcool denaturat–> GC-FID<!–> 75–>
116.<!–> Alcool etilic–> Alcool denaturat<!–> GC-FID–> 75<!–>
117.–> Alcool metilic<!–> Alcool denaturat–> GC-FID<!–> 75–>
118.<!–> Aluminiu–> Apă potabilă/minerală, soluții<!–> SR ISO 10566–> 62<!–>
119.–> Arsen<!–> Apă potabilă/minerală–> SR ISO 17378-2<!–> 80–>
120.<!–> Bariu–> Apă potabilă/minerală<!–> AAS–> 66<!–>
121.–> Benzoat de denatoniu<!–> Alcool denaturat–> HPLC-UV<!–> 75–>
122.<!–> Bor–> Apă potabilă/minerală<!–> SR ISO 9390–> 66<!–>
123.–> Cadmiu<!–> Produse alimentare și nonalimentare; apă potabilă/minerală; hrană pentru animale–> Spectrometrie de absorbție atomică<!–> 54–>
124.<!–> Cafeină–> Ceai, cafea, băuturi răcoritoare, energizante, cappuccino<!–> SR ISO 20481–> 100<!–>
125.–> Ciclamat de sodiu<!–> Băuturi răcoritoare–> STAS 2567, pct. 8<!–> 134–>
126.<!–> Compoziție acizi grași–> Grăsimi și uleiuri de origine animală și vegetală/ produse alimentare<!–> SR EN ISO 12966-4–> 208<!–>
127.–> Conservanți (acid sorbic și benzoic)<!–> Produse alimentare–> SR EN 12856<!–> 141–>
128.<!–> Crom–> Produse alimentare și nonalimentare; apă potabilă/minerală; hrană pentru animale<!–> Spectrometrie de absorbție atomică–> 54<!–>
129.–> Cupru<!–> Produse alimentare și nonalimentare; apă potabilă/minerală; hrană pentru animale–> Spectrometrie de absorbție atomică<!–> 54–>
130.<!–> Fier–> Produse alimentare<!–> SR EN 14082–>Spectrometrie de absorbție atomică<!–> 54–>
131.<!–> Îndulcitori sintetici (zaharină, acesulfam K, aspartam)–> Produse alimentare (sucuri, băuturi)<!–> SR EN 12856–> 134<!–>
132.–> Mangan<!–> Produse alimentare, hrană pentru animale–> Spectrometrie de absorbție atomică<!–> 54–>
133.<!–> Mangan–> Apă potabilă/minerală<!–> SR EN ISO 15586–> 54<!–>
134.–> Mercur<!–> Apă potabilă/minerală–> SR EN ISO 12846<!–> 54–>
135.<!–> Metiletilcetonă–> Alcool denaturat<!–> GC-FID–> 75<!–>
136.–> Monoetilenglicol<!–> Alcool denaturat–> GC-FID<!–> 75–>
137.<!–> Nichel–> Apă potabilă/minerală<!–> SR EN ISO 15586 –> 54<!–>
138.–> Nichel<!–> Produse alimentare, soluții–> Spectrometrie de absorbție atomică<!–> 54–>
139.<!–> Plumb–> Produse alimentare, apă potabilă/minerală, hârtie, materiale ceramice/plastice (din stimulant)<!–> Spectrometrie de absorbție atomică–> 54<!–>
140.–> Potasiu<!–> Produse alimentare, apă potabilă/minerală, sare, soluții–> Flamfotometric<!–> 50–>
141.<!–> Salicilat de etil–> Alcool denaturat<!–> GC-FID–> 75<!–>
142.–> Salicilat de metil<!–> Alcool denaturat–> GC-FID<!–> 75–>
143.<!–> Seleniu–> Apă potabilă/minerală<!–> ISO 9965–> 80<!–>
144.–> Sodiu<!–> Produse alimentare, apă potabilă/minerală, sare, soluții–> Flamfotometric<!–> 50–>
145.<!–> Stibiu–> Apă potabilă/minerală<!–> SR ISO 17378-2–> 80<!–>
146.–> Terțbutanol<!–> Alcool denaturat–> GC-FID<!–> 75–>
147.<!–> Teobromina–> Produse pe bază de pudră de cacao<!–> AOAC 980.14–> 135<!–>
148.–> Violet de metil<!–> Alcool denaturat–> Spectrometrie absorbție moleculară<!–> 39–>
149.<!–> Zinc–> Produse alimentare, apă potabilă/minerală, soluții<!–> Spectrometrie de absorbție atomică–> 54<!–>
150.–> Aflatoxina B1, B2, G1, G2<!–> Produse de origine nonanimală și hrană pentru animale–> Test Elisa<!–> 140–>
151.<!–> Bacillus cereus–> Produse alimentare și furaje<!–> SR EN ISO 7932; –>SR EN ISO 21871, <!–>Farmacopeea europeană ediția în vigoare–> 69<!–>
152.–> Bacillus mezentericus<!–> Produse de origine nonanimală–> PSL<!–> 62–>
153.<!–> Bacterii aerobe mezofile –> Conserve<!–> SR 8924–> 55<!–>
154.–> Bacterii anaerobe mezofile <!–> Conserve–> SR 8924<!–> 55–>
155.<!–> Bacterii anaerobe sulfitoreducătoare–> Apă minerală<!–> SR EN 26461-2–> 83<!–>
156.–> Bacterii anaerobe sulfitoreducătoare<!–> Produse alimentare și furaje–> SR ISO 15213<!–> 95–>
157.<!–> Bacterii coliforme–> Produse alimentare și nonalimentare<!–> SR ISO 4832; –>SR ISO 4831; <!–>FR X, cap. IX, F3A –>Farmacopeea europeană ediția în vigoare<!–> 68–>
158.<!–> Bacterii coliforme–> Apă potabilă/minerală<!–> SR EN ISO 9308-1–> 54<!–>
159.–> Bacterii sporulate anaerobe termofile producătoare de gaz în afară de H_2S<!–> Pastă de tomate–> ISO 15213<!–> 65–>
160.<!–> Bacterii sporulate termofile și bacterii sporulate de acrire fără bombaj –> Pastă de tomate<!–> SR 8924–> 63<!–>
161.–> Clostridium perfingens<!–> Produse alimentare–> SR EN ISO 7937<!–> 93–>
162.<!–> Clostridium perfingens–> Apă potabilă<!–> ISO 14189–> 79<!–>
163.–> Deoxinivalenol<!–> Produse de origine nonanimală și hrană pentru animale–> Test Elisa <!–> 107–>
164.<!–> Drojdii și mucegaiuri–> Produse alimentare (de origine animală și nonanimală), furaje; teste de sanitație<!–> SR ISO 21527-1; –>FR X, cap. IX, F3A, <!–>Farmacopeea europeană ediția în vigoare–> 61<!–>
165.–> Enterobacterii<!–> Produse alimentare (de origine animală și nonanimală), furaje; teste de sanitație–> SR ISO 21528-2; <!–>SR ISO 21528-1; –>FR X, cap. IX, F3B, <!–>Farmacopeea europeană ediția în vigoare–> 68<!–>
166.–> Enterococi intestinali<!–> Apă potabilă/minerală–> SR EN ISO 7899-2<!–> 56–>
167.<!–> Escherichia coli–> Produse alimentare (de origine animală și nonanimală); teste de sanitație<!–> SR ISO 16649-2; –>ISO 7251; <!–>SR ISO 18593; –>FR X, cap. IX, F3B, <!–>Farmacopeea europeană ediția în vigoare–> 59<!–>
168.–> Escherichia coli<!–> Apă potabilă/minerală–> SR EN ISO 9308-1<!–> 63–>
169.<!–> Bacterii acidolactice, mezofile (Lactobacillus spp.)–> Produse alimentare și furaje<!–> SR ISO 15214–> 69<!–>
170.–> Listeria monocytogenes<!–> Produse alimentare și furaje–> SR EN ISO 11290-2<!–> 80–>
171.<!–> Număr total de germeni–> Produse alimentare (de origine animală și nonanimală); teste de sanitație; produse nonalimentare<!–> SR EN ISO 4833-1; –>SR ISO 18593; <!–>FR X, cap. IX, F3A, Farmacopeea europeană ediția în vigoare–> 59<!–>
172.–> Număr total de germeni<!–> Apă potabilă/minerală–> SR EN ISO 6222<!–> 59–>
173.<!–> Ochratoxina A–> Produse de origine nonanimală și hrană pentru animale<!–> ELISA cu purificare pe coloane–> 345<!–>
174.–> Ochratoxina A<!–> Produse de origine nonanimală și hrană pentru animale–> ELISA fără purificare pe coloane<!–> 108–>
175.<!–> Pseudomonas aeruginosa–> Apă potabilă/minerală<!–> SR EN ISO 16266–> 70<!–>
176.–> Salmonella<!–> Produse alimentare (de origine animală și nonanimală), furaje, teste de sanitație–> SR EN ISO 6579; <!–>FR X, cap. IX, F3B, Farmacopeea europeană ediția în vigoare–> 80<!–>
177.–> Stafilococ coagulază-pozitiv<!–> Produse alimentare (de origine animală și nonanimală), furaje; teste de sanitație, produse nonalimentare–> SR EN ISO 6888-1; <!–>FR X, cap. IX, F3B, Farmacopeea europeană ediția în vigoare–> 91<!–>
178.–> Zearalenonă<!–> Produse de origine nonanimală și hrană pentru animale–> Test Elisa<!–> 107–>
179.<!–> Contaminare totală–> Motorină<!–> SR EN 12662–> 115<!–>
180.–> Conținut de apă prin distilare<!–> Motorină–> SR 13484<!–> 40–>
181.<!–> Densitate–> Motorină<!–> SR EN ISO 3675/C91–> 26<!–>
182.–> Distilare<!–> Motorină–> SR EN ISO 3405<!–> 120–>
183.<!–> Descriere produs –> Produse petroliere<!–> –> 10<!–>
184.–> Indice cetanic (distilare + densitate)<!–> Motorină–> SR EN ISO 4264/A1<!–> 162–>
185.<!–> Indice viscozitate (include 2 viscozități)–> Produse petroliere<!–> SR ISO 2909–> 131<!–>
186.–> Punct de congelare<!–> Lichid antigel, lichid spălare parbrize–> STAS 8671, pct. 4.4.1<!–> 194–>
187.<!–> Punct de congelare–> Uleiuri <!–> STAS 39–> 170<!–>
188.–> Punct de inflamabilitate<!–> Uleiuri; motorină, alte produse–> SR 5489; <!–>SR EN ISO 2719–> 108<!–>
189.–> Temperatura-limită de filtrabilitate<!–> Motorină–> SR EN 16329<!–> 156–>
190.<!–> Viscozitate cinematică–> Uleiuri, motorină<!–> SR EN ISO 3104–> 45<!–>
191.–> Clor activ<!–> Soluții pe bază de hipoclorit de sodiu –> STAS 918; <!–>PSL LB04-005–> 74<!–>
192.–> Absorbția apei (metoda COBB)<!–> Hârtie–> SR EN ISO 535<!–> 61–>
193.<!–> Absorbție a 0,01/0,02 ml apă–> Hârtie igienică, batiste<!–> STAS 9202 pct. 4.5 –>STAS 11991<!–> 17–>
194.<!–> Absorbție prin imersie–> Materiale textile <!–> STAS 12750:89–> 58<!–>
195.–> Aspect, structură<!–> Hârtie–> Vizual<!–> 17–>
196.<!–> Capacitatea formatelor–> Recipiente<!–> Volumetrie–> 17<!–>
197.–> Capacitatea de absorbție<!–> Materiale textile –> Volumetrie<!–> 31–>
198.<!–> Cenușă (inclusiv umiditate)–> Hârtie și carton<!–> ISO 2144–> 82<!–>
199.–> Compoziție fibroasă amestec fibre<!–> Materiale textile –> Regulamentul (UE) nr. 1007/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 septembrie 2011 privind denumirile fibrelor textile și etichetarea corespunzătoare și marcarea compoziției fibroase a produselor textile și de abrogare a Directivei 73/44/CEE a Consiliului și a Directivelor 96/73/CE și 2008/121/CE ale Parlamentului European și ale Consiliului<!–> 245–>
200.<!–> Creponaj–> Hârtie<!–> STAS 9202, pct. 4.5–> 37<!–>
201.–> Densitate (gramaj + grosime)<!–> Hârtie–> SR EN ISO 534, pct. 10.3.<!–> 75–>
202.<!–> Desime–> Materiale textile <!–> SR EN 1049/2–> 32<!–>
203.–> Dimensiuni formate<!–> Materiale textile, din hârtie, carton–> <!–> 17–>
204.<!–> Descriere produs –> Materiale textile, din hârtie, carton<!–> –> 10<!–>
205.–> Grad de alb<!–> Hârtie–> ISO 2470-1<!–> 27–>
206.<!–> Grad de impurificare–> Hârtie<!–> SR ISO 5350-3–> 23<!–>
207.–> Grosime<!–> Hârtie–> SR EN ISO 534, pct. 9.3.<!–> 34–>
208.<!–> Grosime –> Folie plastic<!–> SR ISO 4593–> 34<!–>
209.–> Grosime foaie<!–> Hârtie igienică–> SR EN ISO 12625-3<!–> 34–>
210.<!–> Grosime–> Materiale textile <!–> SR EN ISO 5084–> 34<!–>
211.–> Grad de încleiere<!–> Hârtie–> STAS 4748<!–> 17–>
212.<!–> Grad impregnare–> Șervețele umede<!–> STAS 9202, pct. 4.5–> 51<!–>
213.–> Identificare compoziție fibroasă<!–> Materiale textile –> SR 13231<!–> 31–>
214.<!–> Indice de tracțiune (rezistență la tracțiune și gramaj)–> Hârtie<!–> SR ISO 1924-2, pct. 9.3.–> 102<!–>
215.–> Masă (gramaj)<!–> Materiale textile –> SR 6142, <!–>SR EN 12127–> 41<!–>
216.–> Masă (gramaj)<!–> Hârtie și carton, hârtie igienică–> SR EN ISO 536; <!–>SR EN ISO 12625-6–> 41<!–>
217.–> Masă<!–> Produse nonalimentare–> Gravimetrie<!–> 20–>
218.<!–> Modificări dimensionale la spălare–> Materiale textile<!–> STAS 12906–> 74<!–>
219.–> Netezime față/verso<!–> Hârtie–> ISO 5627, <!–>Metoda Bekk–> 41<!–>
220.–> Opacitate de tipărire (inclusiv gradul de alb)<!–> Hârtie–> ISO 2471<!–> 34–>
221.<!–> Răsucirea la umezire–> Hârtie<!–> STAS 4756–> 17<!–>
222.–> Rezistența culorilor la spălare<!–> Materiale textile–> SR EN ISO 105-C06<!–> 75–>
223.<!–> Rezistența culorilor la frecare–> Materiale textile<!–> SR EN ISO 105-X12–> 65<!–>
224.–> Rezistența la tracțiune<!–> Hârtie–> SR ISO 1924-2, pct. 9.2<!–> 61–>
225.<!–> Rezistența la tracțiune (inclusiv grosime)–> Folie plastic<!–> SR EN ISO 327-1,3.–> 78<!–>
226.–> Rezistența la tracțiune<!–> Materiale textile–> SR EN ISO 13934<!–> 68–>
227.<!–> Securitate îmbrăcăminte–> Îmbrăcăminte<!–> SR EN 14682–> 20<!–>
228.–> Straturi componente<!–> Absorbante–> STAS 11991<!–> 20–>
229.<!–> Timp de ardere–> Produse din ceară<!–> 17–>
230.<!–> Umiditate/reziduu sec–> Hârtie și carton<!–> SR EN ISO 287–> 51<!–>
231.–> Verificarea dimensiunii formatelor<!–> Hârtie–> STAS 3976<!–> 17–>
232.<!–> Verificarea direcției longitudinale și transversale–> Hârtie<!–> STAS 4746 Metoda B–> 17<!–>
233.–> Aldehide<!–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale–> SR 184-7 PS (GC)<!–> 24–>
234.<!–> Acid cianhidric–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale<!–> SR 184/13 (metoda argentometrică)–> 40<!–>
235.–> Acid citric<!–> Vin și produse pe bază de vin–> SR 6182-26<!–> 50–>
236.<!–> Acid malic–> Vin și produse pe bază de vin<!–> STAS 6182/27–> 30<!–>
237.–> Acid sorbic<!–> Vin și produse pe bază de vin–> STAS 6182/7<!–> 30–>
238.<!–> Aciditate totală–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale; vin și produse pe bază de vin; bere; oțet<!–> SR 184/5; –>SR 6182-1 OIV; <!–>SR 13355/6; –>PS-LACVBA-09<!–> 15–>
239.<!–> Aciditate totală, acid citric–> Băuturi răcoritoare<!–> SR 2567/1–> 15<!–>
240.–> Aciditate volatilă<!–> Vin și produse pe bază de vin–> SR 6182-2 OIV<!–> 23–>
241.<!–> Acidul ascorbic – determinare semicantitativă–> Băuturi răcoritoare<!–> KIT MERCK–> 20<!–>
242.–> Alcalinitate cenușă<!–> Vin și produse pe bază de vin–> STAS 6182/11<!–> 10–>
243.<!–> Alcool etilic–> Oțet<!–> SR 184-2–> 40<!–>
244.–> Alcool metilic<!–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale; vin și produse pe bază de vin; bere; oțet–> SR 184-10 PS (GC); <!–>OIV–> 47<!–>
245.–> Alcooli superiori<!–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale–> SR 184-8:2009 PS (GC)<!–> 51–>
246.<!–> Anhidridă sulfuroasă liberă–> Vin și produse pe bază de vin<!–> SR 6182-13, OIV–> 16<!–>
247.–> Anhidridă sulfuroasă totală<!–> Vin și produse pe bază de vin–> SR 6182-13; OIV<!–> 16–>
248.<!–> Baze azotate volatile–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale<!–> SR 184/25–> 30<!–>
249.–> Calciu<!–> Vin și produse pe bază de vin–> Recueil<!–> 50–>
250.<!–> Cenușă–> Vin și produse pe bază de vin<!–> SR 6182-3–> 27<!–>
251.–> Cloruri<!–> Vin și produse pe bază de vin–> STAS 6182/31<!–> 12–>
252.<!–> Concentrație alcoolică–> Bere<!–> SR 13355/3–> 50<!–>
253.–> Concentrație must primitiv<!–> Bere–> SR 13355/5<!–> 65–>
254.<!–> Culoare–> Bere<!–> SR 13355/7–> 15<!–>
255.–> Densitate<!–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale; vin și produse pe bază de vin–> SR 184-2; <!–>STAS 6182/8–> 15<!–>
256.–> Dioxid de carbon<!–> Bere, băuturi răcoritoare–> SR 13355/8; <!–>STAS 2567-2–> 17<!–>
257.–> Dioxid de sulf liber<!–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale–> SR 184-11 metoda rapidă<!–> 16–>
258.<!–> Dioxid de sulf total–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale<!–> SR 184-11 metoda rapidă–> 16<!–>
259.–> Esteri<!–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale–> SR 184-6 PS (GC)<!–> 46–>
260.<!–> Examen organoleptic–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale; vin și produse pe bază de vin; bere; băuturi răcoritoare; oțet<!–> SR 184/1; –>SR 6182/14; <!–>SR 13355/1; –>STAS 1754; <!–>PS-LACVBA-09–> 10<!–>
261.–> Extract<!–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale; oțet–> SR 184-3; PS-LACVBA-09 <!–>SR157–> 35<!–>
262.–> Extract sec nereducător<!–> Vin și produse pe bază de vin–> STAS 6182/9 OIV<!–> 15–>
263.<!–> Extract sec total–> Vin și produse pe bază de vin<!–> OIV–> 15<!–>
264.–> Furfural<!–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale–> SR 184-9<!–> 16–>
265.<!–> Identificarea coloranților sintetici–> Vin și produse pe bază de vin<!–> Metoda Ribereau Gayon–> 30<!–>
266.–> Identificarea acizilor minerali<!–> Oțet–> STAS 157, p. 4.2.4<!–> 20–>
267.<!–> Identificarea caramelului–> Oțet<!–> STAS 184/17–> 20<!–>
268.–> Identificarea substanțelor colorante artificiale<!–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale–> STAS 184/17<!–> 24–>
269.<!–> Impurități (determinarea Lange)–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale<!–> SR 184-12–> 15<!–>
270.–> Intensitate colorantă<!–> Vin și produse pe bază de vin–> Regulamentul (CEE) nr. 2676 al Comisiei din 17 septembrie 1990 de stabilire a metodelor comunitare de analiză în sectorul vinurilor<!–> 30–>
271.<!–> Magneziu–> Vin și produse pe bază de vin<!–> Recueil–> 50<!–>
272.–> Malvină<!–> Vin și produse pe bază de vin–> SR 6182-20<!–> 50–>
273.<!–> pH–> Vin și produse pe bază de vin; băuturi răcoritoare<!–> SR 6182/14–> 15<!–>
274.–> Presiunea<!–> Vin și produse pe bază de vin–> STP/92, pct. 4.3.5.<!–> 15–>
275.<!–> Substanța uscată solubilă (grade refractometrice)–> Vin și produse pe bază de vin, băuturi răcoritoare<!–> SR 6182/25; Recueil–> 15<!–>
276.–> Substanțe volatile<!–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale–> Regulamentul (UE) nr. 787/2019<!–> 11–>
277.<!–> Sulfați–> Vin și produse pe bază de vin<!–> STAS 6182/12–> 15<!–>
278.–> Test de miscibilitate<!–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale–> SR 184-1<!–> 10–>
279.<!–> Test stabilitate la aer–> Vin și produse pe bază de vin<!–> Recueil–> 10<!–>
280.–> Test stabilitate la temperaturi ridicate<!–> Vin și produse pe bază de vin–> Recueil<!–> 10–>
281.<!–> Test stabilitate la temperaturi scăzute–> Vin și produse pe bază de vin<!–> Recueil–> 10<!–>
282.–> Volum la 20ºC<!–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale; oțet–> SR 184/1; SR 6182/14<!–> 10–>
283.<!–> Zahăr reducător–> Vin și produse pe bază de vin<!–> SR 6182/18–> 24<!–>
284.–> Zahăr total (prin invertire)<!–> Vin și produse pe bază de vin; băuturi răcoritoare–> STAS 6182/17<!–> 30–>
285.<!–> Zaharoză (prin invertire)–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale<!–> SR 184-4–> 24<!–>
286.–> Zinc<!–> Alcool etilic, băuturi alcoolice distilate, naturale și industriale; oțet–> STAS 184/22 (AAS)<!–> 54–>
287.<!–> Azot total–> Îngrășăminte, azotat amoniu <!–>Uree, uree lichidă–> Regulamentul (CE) nr. 2.003/2003 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 octombrie 2003 privind îngrășămintele, versiunea consolidată, metoda 2.2/2.2.3, <!–>STAS 4890/1, –>STAS 8495 <!–>STAS 8495–> 99<!–>
288.–> Azot amoniacal<!–> Îngrășăminte, azotat de amoniu–> Regulamentul (CE) nr. 2.003/2003 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 octombrie 2003 privind îngrășămintele, versiunea consolidată, metoda 2.1./2<!–> 109–>
289.<!–> Pentaoxid de fosfor total–> Îngrășăminte<!–> Regulamentul (CE) nr. 2.003/2003 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 octombrie 2003 privind îngrășămintele, versiunea consolidată, metoda 3.1.1/3.2–> 168<!–>
290.–> Pentaoxid de fosfor solubil în citrat<!–> Îngrășăminte–> Regulamentul (CE) nr. 2.003/2003 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 octombrie 2003 privind îngrășămintele, versiunea consolidată, metoda 3.1.4/3.2<!–> 60–>
291.<!–> Pentaoxid de fosfor solubil în apă–> Îngrășăminte<!–> Regulamentul (CE) nr. 2.003/2003 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 octombrie 2003 privind îngrășămintele, versiunea consolidată, metoda 3.1.6/3.2–> 135<!–>
292.–> Pentaoxid de fosfor solubil în acid citric<!–> Îngrășăminte–> Regulamentul (CE) nr. 2.003/2003 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 octombrie 2003 privind îngrășămintele, versiunea consolidată, metoda 3.1.3/3.2<!–> 155–>
293.<!–> Oxid de potasiu–> Îngrășăminte<!–> Regulamentul (CE) nr. 2.003/2003 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 octombrie 2003 privind îngrășămintele, versiunea consolidată, metoda 4.1/4–> 124<!–>
294.–> Umiditate<!–> Uree, îngrășăminte, azotat de amoniu–> Gravimetrie<!–> 51–>
295.<!–> Substanțe insolubile–> Uree, uree lichidă<!–> STAS 5698–> 60<!–>
296.–> Formaldehidă<!–> Uree, uree lichidă–> Spectrometrie absorbție moleculară<!–> 68–>
297.<!–> Conținut de fier–> Uree<!–> STAS 5698–> 71<!–>
298.–> Pierdere la calcinare<!–> Produse nemetalifere cu carbonați–> STAS 4605/3<!–> 58–>
299.<!–> Bioxid de siliciu–> Produse nemetalifere cu carbonați<!–> STAS 4605/4–> 64<!–>
300.–> Trioxid de fier<!–> Produse nemetalifere cu carbonați–> STAS 4605/5<!–> 52–>
301.<!–> Trioxid de aluminiu–> Produse nemetalifere cu carbonați<!–> STAS 4605/6–> 57<!–>
302.–> Oxid de calciu<!–> Produse nemetalifere cu carbonați, îngrășăminte–> Volumetrie<!–> 65–>
303.<!–> Oxid de magneziu–> Produse nemetalifere cu carbonați, îngrășăminte<!–> Volumetrie–> 51<!–>
304.–> Granulație<!–> Îngrășăminte, făină de grâu–> Regulamentul (CE) nr. 2003/2003 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 octombrie 2003 privind îngrășămintele, versiunea consolidată, metoda 7, făină de grâu<!–> 37–>

II.<!–>Tarifele pentru evaluarea conformității probelor cu specificația și/sau reglementări de către personalul Laboratorului microbiologie și biocide, Laboratorului de produse agroalimentare, Laboratorului instrumental, Laboratorului textile și jucării, Laboratorului produse petroliere, Laboratorului pentru analiza calității vinurilor, băuturilor alcoolice din cadrul Direcției generale laboratoare LAREX din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, la cererea persoanelor fizice și juridice interesate, este de 95 lei.III.–>Nu se tarifează în cazul testării și evaluării conformității probelor cu specificația și/sau reglementari pentru produsele prelevate de către reprezentanții împuterniciți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor dacă în urma testării nu se constată neconformități față de cerințele de securitate și/sau de calitate prescrise ori declarate.IV.<!–>Tarifele de la pct. I și II nu conțin TVA.–><!–>–>

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
Post
Filter
Apply Filters