ORDIN nr. 42 din 11 februarie 2020

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 11/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 291 din 7 aprilie 2020
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulARE LEGATURA CUORDIN 92 22/04/2021
ActulACTUALIZEAZA PEORDIN 42 11/02/2020
 Nu exista acte care fac referire la acest act





Având în vedere Referatul de aprobare nr. 763 din 31.01.2020 al Institutului de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor,<!–>în baza prevederilor art. 36 din Legea nr. 266/2002 privind producerea, prelucrarea, controlul și certificarea calității, comercializarea semințelor și a materialului săditor, precum și testarea și înregistrarea soiurilor de plante, republicată,–>în temeiul prevederilor art. 9 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea și funcționarea Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, cu modificările și completările ulterioare,<!–>ministrul agriculturii și dezvoltării rurale emite prezentul ordin.–> +
Articolul 1Se aprobă tarifele pentru efectuarea lucrărilor de examinare a soiurilor pentru care se solicită înscrierea în Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultură din România și în Lista recomandată a soiurilor, precum și pentru verificarea purității varietale a soiurilor multiplicate, prevăzute în anexele nr. 1 și 2, care fac parte integrantă din prezentul ordin.
+
Articolul 2La data intrării în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 84/2011 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea lucrărilor de examinare a soiurilor pentru care se solicită înscrierea în Catalogul oficial național al soiurilor de plante de cultură din România și în Lista recomandată a soiurilor, precum și pentru verificarea purității varietale a soiurilor multiplicate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 276 din 20 aprilie 2011, cu completările ulterioare, se abrogă.
+
Articolul 3Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.<!–>

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale,–>
Nechita-Adrian Oros<!–>
București, 11 februarie 2020.–>Nr. 42. +
Anexa nr. 1<!–>
TARIFELE DE TESTARE PE SPECII –>
(lei/an de testare, soi și localitate)<!–>–>

Specia<!–> Teste efectuate*–>
D.U.S<!–> V.A.U.–> T. Pr.<!–> C.C.P.–> P.B.<!–> L.R.–>
Înscrierea la testare pentru toate speciile<!–> 255 lei/soi–>
CULTURI DE CÂMP<!–>
Cereale păioase de toamnă–> 1121<!–> 382–> 206<!–> 152–> 558<!–>
Grâu de toamnă–> 1121<!–> 382–> 206<!–> 152–> 558<!–> 606–>
Orz de toamnă<!–> 1121–> 382<!–> 206–> 152<!–> 558–> 509<!–>
Orzoaică de toamnă–> 1121<!–> 382–> 206<!–> 152–> 558<!–> 509–>
Cereale păioase de primăvară<!–> 1121–> 382<!–> 206–> 152<!–> 558–>
Orzoaică de primăvară<!–> 1121–> 382<!–> 206–> 152<!–> 558–> 509<!–>
Orez–> 1933<!–> 1527–> 764<!–> 509–> 970<!–>
Porumb–> 1273<!–> 461–> 230<!–> 152–> 636<!–> 558–>
Porumb modificat genetic<!–> 1273–> 915<!–> 461–> 636<!–>
Sorg boabe–> 1273<!–> 382–> 206<!–> 152–> 636<!–>
Mazăre–> 1121<!–> 382–> 206<!–> 152–> 558<!–>
Fasole–> 1121<!–> 382–> 206<!–> 152–> 558<!–>
Soia–> 1121<!–> 382–> 206<!–> 152–> 558<!–> 558–>
Soia modificată genetic<!–> 1273–> 915<!–> 461–>
Alune de pământ<!–> 1121–> 382<!–> 206–> 152<!–> 558–>
Camelină<!–> 1121–> 382<!–> 206–> 152<!–> 558–> 558<!–>
Floarea-soarelui–> 1121<!–> 461–> 230<!–> 152–> 558<!–>
Ricin–> 1273<!–> 461–> 230<!–> 152–> 636<!–>
Rapiță pentru ulei–> 1121<!–> 333–> 178<!–> 109–> 558<!–> 461–>
Muștar<!–> 1121–> 333<!–> 178–> 109<!–> 558–>
In pentru ulei<!–> 1121–> 382<!–> 206–> 152<!–> 558–>
In + cânepă fibră<!–> 1121–> 382<!–> 206–> 152<!–> 558–>
Bumbac<!–> 1273–> 461<!–> 230–> 152<!–> 636–>
Cartof<!–> 1630–> 636<!–> 331–> 212<!–> 812–> 691<!–>
Sfeclă de zahăr–> 1121<!–> 461–> 230<!–> 152–> 558<!–>
Plante furajere anuale–> 1273<!–> 461–> 230<!–> 182–> 636<!–>
Plante furajere perene–> 1273<!–> 461–> 230<!–> 182–> 636<!–>
Lucernă–> 1273<!–> 461–> 230<!–> 182–> 636<!–> 509–>
Sfeclă furajeră<!–> 1273–> 382<!–> 206–> 152<!–> 636–>
Tutun<!–> 2194–> 812<!–> 406–> 255<!–> 1121–>
Plante medicinale și aromatice<!–> 1273–> 485<!–> 255–> 182<!–> 636–>
LEGUME DE CÂMP<!–>
Varză timpurie, de vară și conopidă–> 1273<!–> 152–> 636<!–>
Varză de toamnă, creață, roșie și gulie–> 1273<!–> 127–> 636<!–>
Morcov–> 1273<!–> 152–> 636<!–>
Pătrunjel, păstârnac, sfeclă roșie–> 1273<!–> 127–> 636<!–>
Ridichi de lună–> 636<!–> 103–> 333<!–>
Ridichi de vară-toamnă–> 636<!–> 103–> 333<!–>
Țelină–> 1576<!–> 182–> 812<!–>
Ceapă ceaclama și praz–> 1273<!–> 152–> 636<!–>
Usturoi–> 1273<!–> 127–> 636<!–>
Castraveți și dovlecei–> 1576<!–> 182–> 812<!–>
Dovleac–> 1273<!–> 152–> 636<!–>
Pepene galben–> 1576<!–> 182–> 812<!–>
Pepene verde–> 1576<!–> 182–> 812<!–>
Tomate nedeterminate–> 2188<!–> 255–> 1121<!–>
Tomate determinate și vinete–> 1885<!–> 182–> 970<!–>
Ardei–> 1885<!–> 206–> 970<!–>
Mazăre si bob–> 970<!–> 127–> 485<!–>
Fasole pitică–> 1273<!–> 152–> 636<!–>
Fasole urcătoare–> 1883<!–> 206–> 970<!–>
Bame–> 970<!–> 127–> 485<!–>
Salată–> 1273<!–> 127–> 636<!–>
Spanac–> 636<!–> 103–> 305<!–>
LEGUME PENTRU SERĂ–>
Varză<!–> 1576–> 788<!–>
Gulioare–> 1576<!–> 788–>
Castraveți lungi<!–> 2521–> 1273<!–>
Castraveți cornișon – ciclul I–> 2218<!–> 1121–>
Castraveți cornișon – ciclul II<!–> 1885–> 970<!–>
Tomate – ciclul I–> 2800<!–> 1424–>
Tomate – ciclul II<!–> 2545–> 1273<!–>
Vinete–> 1885<!–> 970–>
Ardei<!–> 2218–> 1121<!–>
Fasole urcătoare–> 970<!–> 485–>
Salată<!–> 970–> 485<!–>
LEGUME PENTRU SOLARE–>
Varză<!–> 970–> 485<!–>
Castraveți cornișon–> 970<!–> 485–>
Tomate<!–> 1273–> 636<!–>
Vinete–> 970<!–> 485–>
Ardei<!–> 1121–> 558<!–>
Fasole–> 636<!–> 333–>
Salată<!–> 636–> 333<!–>
POMI ȘI ARBUȘTI FRUCTIFERI–>
Semințoase<!–> 764–>
Sâmburoase<!–> 812–>
Nucifere<!–> 764–>
Portaltoi<!–> 661–>
Arbuști fructiferi<!–> 764–>
VIȚĂ-DE-VIE<!–>
Soiuri pentru vin–> 891<!–>
Soiuri pentru masă–> 891<!–>
Portaltoi–> 661<!–>
CĂPȘUN, HAMEI–>
Căpșun<!–> 764–>
Hamei<!–> 891–>
PLANTE ORNAMENTALE<!–>
Flori anuale–> 764<!–>
Flori bienale–> 764<!–>
Plante de seră–> 1782<!–>
Arbuști ornamentali–> 764<!–>
SPECII ENERGETICE–> 1121<!–>
Testarea în câmp a rezistenței la erbicide și insecto- fungicide pentru soiurile aparținând tuturor speciilor–>
Testarea în câmp a rezistenței la dăunători pentru soiurile aparținând tuturor speciilor<!–> 2.339 lei/soi–>
Tarife anuale de menținere în Catalogul oficial:<!–>
– anul I-V–> 255 lei/soi<!–>
– anul VI-X–> 382 lei/soi<!–>
– peste 10 ani–> 509 lei/soi<!–>
Eliberarea certificatului de înregistrare a soiului–> 255 lei/soi<!–>
CIUPERCI–> <!–> –> <!–> –> <!–> –>
Agaricus spp.<!–> test DUS–> 1.314 lei/an/soi<!–> –> <!–> –> <!–>
Pleurotus spp.–> test DUS<!–> 1.200 lei/an/soi–>
Raport testare DUS**<!–> –> 1224 lei/soi<!–> –> <!–> –> <!–>
Tarif anual de menținere în Catalogul oficial a soiurilor în conservare–> <!–> 109 lei/soi–> <!–> –> <!–> –>
Determinarea umidității la orzoaică și porumb prin metoda uscare la etuvă<!–> –> 55 lei/analiză<!–> –> <!–> –> <!–>
Determinarea conținutului în proteine la orzoaică, orez și porumb prin metoda Kjeldahl–> <!–> 103 lei/analiză–> <!–> –> <!–> –>
Determinarea cenușii totale la porumb prin metoda calcinare <!–> –> 127 lei/analiză<!–> –> <!–> –>

(la 07-05-2021,
Tabelul cu Tarifele de testare pe specii din Anexa nr. 1 a fost modificat de Articolul I din ORDINUL nr. 92 din 22 aprilie 2021, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 478 din 07 mai 2021
)
*D.U.S. – distinctivitate, uniformitate, stabilitate;V.A.U. – valoare agronomică și de utilizare;T. Pr. – teste preliminare;C.C.P. – culturi comparative în condiții de producție; P.B. – puritatea varietală a soiurilor;L.R. – test pentru stabilirea valorii agronomice și tehnologice în vederea înscrierii în Lista soiurilor recomandate.** Eliberarea raportului DUS privind un soi testat deja la ISTIS, la solicitarea unei autorități, în conformitate cu reglementările UPOV și CPVO.<!–>
Analize de laborator efectuate pentru stabilirea valorii agronomice și de utilizare–><!–>

Specia–> Denumirea analizei<!–> Metoda utilizată–> Lei/analiză<!–>
Grâu comun, grâu dur, orz, secară, ovăz, soia, fasole, mazăre–> Determinarea umidității<!–> Uscare la etuvă–> 55<!–>
Grâu comun, grâu dur, orz, secară, ovăz, soia, fasole, mazăre, arahide, plante furajere–> Determinarea conținutului în proteine<!–> Metoda Kjeldahl–> 103<!–>
Grâu comun–> Determinarea cenușii totale<!–> Calcinare–> 127<!–>
Grâu comun, grâu dur–> Determinarea glutenului umed, uscat și a indicelui glutenic<!–> Metoda standardizată–> 79<!–>
Grâu comun–> Farinograma<!–> Metoda standardizată–> 127<!–>
Grâu comun–> Determinarea volumului pâinii<!–> Metoda standardizată–> 55<!–>
Grâu comun–> Determinarea porozității pâinii<!–> Metoda standardizată–> 55<!–>
Grâu comun–> Determinarea elasticității miezului pâinii<!–> Metoda standardizată–> 55<!–>
Grâu comun–> Determinarea corpurilor străine<!–> Metoda standardizată–> 55<!–>
Grâu comun–> Pregătirea probelor pentru analiză<!–> Metoda standardizată–> 55<!–>
Grâu comun–> Determinarea indicelui de sedimentare<!–> Testul Zeleny – metoda standardizată–> 55<!–>
Grâu comun, grâu dur–> Determinarea indicelui de cădere<!–> Testul Falling Number – metoda standardizată–> 55<!–>
Fasole–> Procentul de coji<!–> Metoda standardizată–> 55<!–>
Fasole, cartof–> Testul de fierbere<!–> Metoda standardizată–> 55<!–>
Cartof–> Determinarea amidonului fizic<!–> Metoda standardizată–> 55<!–>
Cartof–> Test de prăjire cipsuri<!–> Metoda standardizată–> 79<!–>
Cartof–> Test oxidare<!–> Metoda standardizată–> 55<!–>
Plante oleaginoase și porumb–> Determinarea în laborator a conținutului în ulei pentru soiurile aparținând tuturor speciilor<!–> Metoda standardizată–> 79<!–>

–>

+
Anexa nr. 2<!–>
TARIFELE DE TESTARE PE SPECII–>
(euro/an de testare, soi și localitate)<!–>–>

Specia<!–> Teste efectuate*–>
D.U.S<!–> V.A.U.–> T. Pr.<!–> C. C. P.–> P. B.<!–> L.R.–>
Înscrierea la testare pentru toate speciile<!–> 53 euro/soi–>
CULTURI DE CÂMP<!–>
Cereale păioase de toamnă–> 235<!–> 80–> 43<!–> 32–> 117<!–>
Grâu de toamnă–> 235<!–> 80–> 43<!–> 32–> 117<!–> 127–>
Orz de toamnă<!–> 235–> 80<!–> 43–> 32<!–> 117–> 107<!–>
Orzoaică de toamnă–> 235<!–> 80–> 43<!–> 32–> 117<!–> 107–>
Cereale păioase de primăvară<!–> 235–> 80<!–> 43–> 32<!–> 117–>
Orzoaică de primăvară<!–> 235–> 80<!–> 43–> 32<!–> 117–> 107<!–>
Orez–> 404<!–> 320–> 160<!–> 107–> 203<!–>
Porumb–> 266<!–> 96–> 48<!–> 32–> 133<!–> 117–>
Porumb modificat genetic<!–> 266–> 191<!–> 96–> 133<!–>
Sorg boabe–> 266<!–> 80–> 43<!–> 32–> 133<!–>
Mazăre–> 235<!–> 80–> 43<!–> 32–> 117<!–>
Fasole–> 235<!–> 80–> 43<!–> 32–> 117<!–>
Soia–> 235<!–> 80–> 43<!–> 32–> 117<!–> 117–>
Soia modificată genetic<!–> 266–> 191<!–> 96–>
Alune de pământ<!–> 235–> 80<!–> 43–> 32<!–> 117–>
Camelină<!–> 235–> 80<!–> 43–> 32<!–> 117–>
Floarea-soarelui<!–> 235–> 96<!–> 48–> 32<!–> 117–> 117<!–>
Ricin–> 266<!–> 96–> 48<!–> 32–> 133<!–>
Rapiță pentru ulei–> 235<!–> 70–> 37<!–> 23–> 117<!–> 96–>
Muștar<!–> 235–> 70<!–> 37–> 23<!–> 117–>
In pentru ulei<!–> 235–> 80<!–> 43–> 32<!–> 117–>
In + cânepă fibră<!–> 235–> 80<!–> 43–> 32<!–> 117–>
Bumbac<!–> 266–> 96<!–> 48–> 32<!–> 133–>
Cartof<!–> 341–> 133<!–> 69–> 44<!–> 170–> 145<!–>
Sfeclă de zahăr–> 235<!–> 96–> 48<!–> 32–> 117<!–>
Plante furajere anuale–> 266<!–> 96–> 48<!–> 38–> 133<!–>
Plante furajere perene–> 266<!–> 96–> 48<!–> 38–> 133<!–>
Lucernă–> 266<!–> 96–> 48<!–> 38–> 133<!–> 107–>
Sfeclă furajeră<!–> 266–> 80<!–> 43–> 32<!–> 133–>
Tutun<!–> 459–> 170<!–> 85–> 53<!–> 235–>
Plante medicinale și aromatice<!–> 266–> 101<!–> 53–> 38<!–> 133–>
LEGUME DE CÂMP<!–>
Varză timpurie, de vară și conopidă–> 266<!–> 32–> 133<!–>
Varză de toamnă, creață, roșie și gulie–> 266<!–> 27–> 133<!–>
Morcov–> 266<!–> 32–> 133<!–>
Pătrunjel, păstârnac, sfeclă roșie–> 266<!–> 27–> 133<!–>
Ridichi de lună–> 133<!–> 22–> 70<!–>
Ridichi de vară – toamnă–> 133<!–> 22–> 70<!–>
Țelină–> 330<!–> 38–> 170<!–>
Ceapă ceaclama și praz–> 266<!–> 32–> 133<!–>
Usturoi–> 266<!–> 27–> 133<!–>
Castraveți și dovlecei–> 330<!–> 38–> 170<!–>
Dovleac–> 266<!–> 32–> 133<!–>
Pepene galben–> 330<!–> 38–> 170<!–>
Pepene verde–> 330<!–> 38–> 170<!–>
Tomate nedeterminate–> 458<!–> 53–> 235<!–>
Tomate determinate și vinete–> 394<!–> 38–> 203<!–>
Ardei–> 394<!–> 43–> 203<!–>
Mazăre si bob–> 203<!–> 27–> 101<!–>
Fasole pitică–> 266<!–> 32–> 133<!–>
Fasole urcătoare–> 394<!–> 43–> 203<!–>
Bame–> 203<!–> 27–> 101<!–>
Salată–> 266<!–> 27–> 133<!–>
Spanac–> 133<!–> 22–> 64<!–>
LEGUME PENTRU SERĂ–>
Varză<!–> 330–> 165<!–>
Gulioare–> 330<!–> 165–>
Castraveți lungi<!–> 527–> 266<!–>
Castraveți cornișon – ciclul I–> 464<!–> 235–>
Castraveți cornișon – ciclul II<!–> 394–> 203<!–>
Tomate – ciclul I–> 586<!–> 298–>
Tomate – ciclul II<!–> 533–> 266<!–>
Vinete–> 394<!–> 203–>
Ardei<!–> 464–> 235<!–>
Fasole urcătoare–> 203<!–> 101–>
Salată<!–> 203–> 101<!–>
LEGUME PENTRU SOLARE–>
Varză<!–> 203–> 101<!–>
Castraveți cornișon–> 203<!–> 101–>
Tomate<!–> 266–> 133<!–>
Vinete–> 203<!–> 101–>
Ardei<!–> 235–> 117<!–>
Fasole–> 133<!–> 70–>
Salată<!–> 133–> 70<!–>
POMI SI ARBUȘTI FRUCTIFERI–>
Semințoase<!–> 160–>
Sâmburoase<!–> 170–>
Nucifere<!–> 160–>
Portaltoi<!–> 138–>
Arbuști fructiferi<!–> 160–>
VIȚĂ-DE-VIE<!–>
Soiuri pentru vin–> 186<!–>
Soiuri de masă–> 186<!–>
Portaltoi–> 138<!–>
CĂPȘUN, HAMEI–>
Căpșun<!–> 160–>
Hamei<!–> 186–>
PLANTE ORNAMENTALE<!–>
Flori anuale–> 160<!–>
Flori bienale–> 160<!–>
Plante de seră–> 373<!–>
Arbuști ornamentali–> 160<!–>
SPECII ENERGETICE–> 235<!–>
Testarea în câmp a rezistenței la erbicide și insecto-fungicide pentru soiurile aparținând tuturor speciilor–> 489 euro/soi<!–>
Testarea în câmp a rezistenței la dăunători pentru soiurile aparținând tuturor speciilor–> 489 euro/soi<!–>
Tarife anuale de menținere în Catalogul oficial:–>
– anul I-V<!–> 53 euro/soi–>
– anul VI-X<!–> 80 euro/soi–>
– peste 10 ani<!–> 107 euro/soi–>
Eliberarea certificatului de înregistrare a soiului<!–> 53 euro/soi–>
CIUPERCI<!–> –> <!–> –>
Agaricus spp.<!–> test DUS–> 269 euro/an/soi<!–> –>
Pleurotus spp.<!–> test DUS–> 245 euro/an/soi<!–> –>
Raport testare DUS**<!–> 250 euro/soi–>
Determinarea umidității la orzoaică și porumb prin metoda uscare la etuvă<!–> 11 euro/analiză–> <!–> –>
Determinarea conținutului în proteine la orzoaică, orez și porumb prin metoda Kjeldahl<!–> 22 euro/analiză–> <!–> –>
Determinarea cenușii totale la porumb prin metoda calcinare <!–> 27 euro/analiză–> <!–> –>

(la 07-05-2021,
Tabelul cu Tarifele de testare pe specii din Anexa nr. 2 a fost modificat de Articolul I din ORDINUL nr. 92 din 22 aprilie 2021, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 478 din 07 mai 2021
)
*D.U.S. – distinctivitate, uniformitate, stabilitate;V.A.U. – valoare agronomică și de utilizare;T. Pr. – teste preliminare;C.C.P. – culturi comparative în condiții de producție;P.B. – puritatea varietală a soiurilor;L.R. – test pentru stabilirea valorii agronomice și tehnologice în vederea înscrierii în Lista soiurilor recomandate.** Eliberarea raportului DUS privind un soi testat deja la ISTIS, la solicitarea unei autorități, în conformitate cu reglementările UPOV și CPVO.<!–>
Analize de laborator efectuate pentru stabilirea valorii agronomice și de utilizare–><!–>

Specia–> Denumirea analizei<!–> Metoda utilizată–> Euro/analiză<!–>
Grâu comun, grâu dur, orz, secară, ovăz, soia, fasole, mazăre–> Determinarea umidității<!–> Uscare la etuvă–> 11<!–>
Grâu comun, grâu dur, orz, secară, ovăz, soia, fasole, mazăre, arahide, plante furajere–> Determinarea conținutului în proteine<!–> Metoda Kjeldahl–> 22<!–>
Grâu comun–> Determinarea cenușii totale<!–> Calcinare–> 27<!–>
Grâu comun, grâu dur–> Determinarea glutenului umed, uscat și a indicelui glutenic<!–> Metoda standardizată–> 16<!–>
Grâu comun–> Farinograma<!–> Metoda standardizată–> 27<!–>
Grâu comun–> Determinarea volumului pâinii<!–> Metoda standardizată–> 11<!–>
Grâu comun–> Determinarea porozității pâinii<!–> Metoda standardizată–> 11<!–>
Grâu comun–> Determinarea elasticității miezului pâinii<!–> Metoda standardizată–> 11<!–>
Grâu comun–> Determinarea corpurilor străine<!–> Metoda standardizată–> 11<!–>
Grâu comun–> Pregătirea probelor pentru analiză<!–> Metoda standardizată–> 11<!–>
Grâu comun–> Determinarea indicelui de sedimentare<!–> Testul Zeleny – metoda standardizată–> 11<!–>
Grâu comun, grâu dur–> Determinarea indicelui de cădere<!–> Testul Falling Number – metoda standardizată–> 11<!–>
Fasole–> Procentul de coji<!–> Metoda standardizată–> 11<!–>
Fasole, cartof–> Testul de fierbere<!–> Metoda standardizată–> 11<!–>
Cartof–> Determinarea amidonului fizic<!–> Metoda standardizată–> 11<!–>
Cartof–> Test de prăjire cipsuri<!–> Metoda standardizată–> 16<!–>
Cartof–> Test oxidare<!–> Metoda standardizată–> 11<!–>
Plante oleaginoase și porumb–> Determinarea în laborator a conținutului în ulei pentru soiurile aparținând tuturor speciilor<!–> Metoda standardizată–> 16<!–>

–><!–>–>

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
Post
Filter
Apply Filters