ORDIN nr. 498 din 3 octombrie 2019

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 11/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 811 din 7 octombrie 2019
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulMODIFICA PEORDIN 406 20/12/2017
ART. 1MODIFICA PENORMA 20/12/2017 ART. 59
ART. 1MODIFICA PENORMA 20/12/2017 ANEXA 3
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHOTARARE 740 05/10/2017 ART. 7
ActulMODIFICA PEORDIN 406 20/12/2017
ActulREFERIRE LAORDIN 406 20/12/2017
ActulREFERIRE LAHG 30 18/01/2017 ART. 9
ActulREFERIRE LANORMA 20/12/2017
ActulREFERIRE LAHG 1186 29/12/2014 ART. 6
ART. 1REFERIRE LAORDIN 406 20/12/2017
ART. 1MODIFICA PENORMA 20/12/2017 ART. 59
ART. 1MODIFICA PENORMA 20/12/2017 ANEXA 3
ART. 1REFERIRE LANORMA 20/12/2017
ANEXA 1REFERIRE LANORMA 20/12/2017
 Nu exista acte care fac referire la acest act





Văzând Referatul de aprobare al Direcției generale politici agricole nr. 264.473 din 24.09.2019,<!–>în temeiul prevederilor art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 740/2017 privind acordarea de ajutor financiar organizațiilor de producători și altor forme asociative pentru comercializare din sectorul fructelor și legumelor și ale art. 9 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea și funcționarea Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, cu modificările și completările ulterioare,–>ministrul agriculturii și dezvoltării rurale emite prezentul ordin. +
Articolul IAnexa la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 406/2017 pentru aprobarea Normelor privind recunoașterea organizațiilor de producători și a altor forme asociative din sectorul fructelor și legumelor și modul de accesare a sprijinului financiar de către acestea, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.034 din 28 decembrie 2017, se modifică după cum urmează:1.La articolul 59, alineatul (1) va avea următorul cuprins: +
Articolul 59(1)<!–>Organizațiile de producători comunică Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în fiecare an, până la data de 10 octombrie, informațiile conform anexei nr. 3, pentru anul contabil anterior, după cum urmează:a)–>organizațiile de producători care au în derulare un program operațional transmit informațiile conform anexei nr. 3, secțiunile 1-5;b)<!–>organizațiile de producători care nu au în derulare un program operațional transmit informațiile conform anexei nr. 3, secțiunea 1.
2.–>Anexa nr. 3 se modifică și se înlocuiește cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
+
Articolul IIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial, Partea I.<!–>

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale,–>
Petre Daea <!–>
București, 3 octombrie 2019.–>Nr. 498. +
ANEXĂ <!–>(Anexa nr. 3 la norme)–>
Informații privind organizațiile de producători din sectorul fructe-legume<!–>–>
+
Secţiunea 1Situația anuală privind membrii, valoarea producției comercializate și suprafețele

An contabil<!–> De la ……….. (ZZ/LL/AA)–> Valoare<!–>
La ……………. (ZZ/LL/AA)–>
Numărul membrilor OP<!–> Total–>
Persoane juridice<!–>
Persoane fizice–>
Valoarea totală a produselor comercializate proaspete (lei)<!–> Valoare total (lei)–>
(din care) produse de membrii OP<!–>
(din care) produse de membrii altor GP/OP–>
(din care) produse de alți producători (care nu sunt membri ai unui/unei GP/OP)<!–>
Volumul total al produselor comercializate proaspete (t)–> Volum total (t)<!–>
(din care) produse de membrii OP–>
(din care) produse de membrii altor GP/OP<!–>
(din care) produse de alți producători (care nu sunt membri ai unui/unei GP/OP–>
La ……………. (ZZ/LL/AA)<!–>
Valoarea totală a produselor comercializate prelucrate (lei)–> Valoare total (lei)<!–>
(din care) produse de membrii OP–>
(din care) produse de membrii altor GP/OP<!–>
(din care) produse de alți producători (care nu sunt membri ai unui/unei GP/OP)–>
Volumul total al produselor comercializate prelucrate (t)<!–> Volum total (t)–>
(din care) produse de membrii OP<!–>
(din care) produse de membrii altor GP/OP–>
(din care) produse de alți producători (care nu sunt membri ai unui/unei GP/OP)<!–>
Destinația produselor–> Produse comercializate pentru piața produselor proaspete – pondere estimată din valoarea totală a produselor comercializate (%)<!–> Lanțuri de supermarketuri/supermarketuri (direct)–>
Comerț cu ridicata/centrala de achiziții/piață<!–>
Mici comercianți cu amănuntul–>
Altele<!–>
Produse vândute pentru prelucrare – pondere estimată din valoarea totală a produselor comercializate (%)–> Produse vândute proaspete întreprinderilor de prelucrare<!–>
Produse „autoprelucrate“ de OP–>
Suprafața destinată producției (ha sau tone în cazul ciupercilor) <!–> Suprafața totală (organizații de producători OP și membri OP) destinată producției de fructe și legume (cu excepția ciupercilor) (ha)–>
Tonaj ciuperci (t)<!–>
Fructe (ha)–> Suprafață totală<!–>
(din care) permanentă–>
(din care) nepermanentă (în câmp)<!–>
(din care) nepermanentă (acoperită)–>
Legume (ha)<!–> Suprafață totală–>
(din care) în câmp<!–>
(din care) acoperită*–>

<!–>*Se cuantifică suprafața fiecărui ciclu de cultură.–> +
Secţiunea 2Cheltuielile legate de organizațiile de producători

Fond operațional<!–> Total aprobat–> Valoare<!–>
– Cuantumul contribuției financiare a organizației și/sau a membrilor organizației–> <!–>
– Cuantumul asistenței financiare din partea Uniunii–> <!–>
Fond operațional final–> Total cheltuit<!–> –>
– Cuantumul contribuției financiare a membrilor organizației<!–> –>
– Cuantumul asistenței financiare din partea Uniunii<!–> –>
Asistență financiară națională<!–> Cuantumul asistenței financiare plătite efectiv–> <!–>
–> Cuantumul estimat al asistenței financiare naționale plătit efectiv, de rambursat de către UE<!–> –>
<!–> Lista regiunilor beneficiare în temeiul art. 35 din Regulamentul (UE) nr. 1.308/2013–> <!–>
Valoarea producției comercializate în conformitate cu art. 22 din Regulamentul (UE) nr. 891/2017–> <!–>

–>

+
Secţiunea 3Totalul cheltuielilor efective ale programelor operaționale ale OP-urilor

Acțiuni/Măsuri Art. 2 lit. (f) și (g) din Regulamentul (UE) nr. 891/2017<!–> Obiective –>Art. 33 alin. (1) și (3) și art. 152 alin. (1) lit. (c)<!–>din Regulamentul (UE) nr. 1.308/2013–> Totalul cheltuielilor efective <!–>(în moneda națională)–>
Investiții<!–> Planificarea producției–> <!–>
Îmbunătățirea calității produselor–> <!–>
Sporirea valorii comerciale a produselor–> <!–>
Măsuri privind mediul–> <!–>
Prevenirea și gestionarea crizelor–> <!–>
Cercetare–> <!–>
Cercetare și producție experimentală–> Planificarea producției<!–> –>
Îmbunătățirea calității produselor<!–> –>
Sporirea valorii comerciale a produselor<!–> –>
Măsuri privind mediul<!–> –>
Sisteme de calitate (la nivel UE și național) și măsuri de îmbunătățire a calității<!–> Îmbunătățirea calității produselor–> <!–>
Promovare și comunicare–> Sporirea valorii comerciale a produselor<!–> –>
Promovarea produselor<!–> –>
Prevenirea și gestionarea crizelor<!–> –>
Formare profesională și schimb de bune practici<!–> Planificarea producției–> <!–>
Îmbunătățirea calității produselor–> <!–>
Sporirea valorii comerciale a produselor–> <!–>
Măsuri privind mediul–> <!–>
Prevenirea și gestionarea crizelor–> <!–>
Servicii de consultanță și asistență tehnică–> Planificarea producției<!–> –>
Îmbunătățirea calității produselor<!–> –>
Sporirea valorii comerciale a produselor<!–> –>
Măsuri privind mediul<!–> –>
Producția ecologică<!–> Măsuri privind mediul–> <!–>
Producția integrată–> Măsuri privind mediul<!–> –>
O mai bună utilizare sau gestionare a apei, inclusiv economisirea apei și drenarea<!–> Măsuri privind mediul–> <!–>
Acțiuni de conservare a solului–> Măsuri privind mediul<!–> –>
Acțiuni de creare sau de menținere a habitatului favorabil pentru biodiversitate sau de întreținere a peisajului, inclusiv de conservare a caracteristicilor istorice<!–> Măsuri privind mediul–> <!–>
Acțiuni în favoarea economisirii de energie (cu excepția transportului)–> Măsuri privind mediul<!–> –>
Acțiune legată de reducerea generării de deșeuri și de îmbunătățirea gestionării deșeurilor<!–> Măsuri privind mediul–> <!–>
Transport–> Măsuri privind mediul<!–> –>
Comercializare<!–> Măsuri privind mediul–> <!–>
Constituirea de fonduri mutuale–> Prevenirea și gestionarea crizelor<!–> –>
Realimentarea unor fonduri mutuale<!–> Prevenirea și gestionarea crizelor–> <!–>
Replantarea livezilor–> Prevenirea și gestionarea crizelor<!–> –>
Retragere de pe piață<!–> Prevenirea și gestionarea crizelor–> <!–>
– Distribuție gratuită–> Prevenirea și gestionarea crizelor<!–> –>
– Altele<!–> Prevenirea și gestionarea crizelor–> <!–>
Recoltare înainte de coacere–> Prevenirea și gestionarea crizelor<!–> –>
Nerecoltare<!–> Prevenirea și gestionarea crizelor–> <!–>
Asigurarea recoltei–> Prevenirea și gestionarea crizelor<!–> –>
Îndrumare profesională<!–> Prevenirea și gestionarea crizelor–> <!–>
Costuri administrative–> Planificarea producției<!–> –>
Îmbunătățirea calității produselor<!–> –>
Sporirea valorii comerciale a produselor<!–> –>
Măsuri privind mediul<!–> –>
Prevenirea și gestionarea crizelor<!–> –>
Cercetare<!–> –>
Altele<!–> Planificarea producției–> <!–>
Îmbunătățirea calității produselor–> <!–>
Sporirea valorii comerciale a produselor–> <!–>
Măsuri privind mediul–> <!–>

–>

+
Secţiunea 4Retrageri

<!–> Volum –>anual total <!–>(în tone)–> Totalul cheltuielilor <!–>(în euro sau în moneda națională)–> Cuantumul asistenței financiare <!–>din partea UE–> Distribuire gratuită <!–>(în tone)–> Compostare <!–>(în tone)–> Industria prelucrătoare (în tone)<!–> Altă destinație (în tone)–>
Produse <!–>din anexa IV –>la Regulamentul (UE) nr. 891/2017<!–> Conopidă–> <!–> –> <!–> –> <!–> –> <!–>
Tomate–> <!–> –> <!–> –> <!–> –> <!–>
Mere–> <!–> –> <!–> –> <!–> –> <!–>
Struguri–> <!–> –> <!–> –> <!–> –> <!–>
Caise–> <!–> –> <!–> –> <!–> –> <!–>
Nectarine–> <!–> –> <!–> –> <!–> –> <!–>
Piersici–> <!–> –> <!–> –> <!–> –> <!–>
Pere–> <!–> –> <!–> –> <!–> –> <!–>
Pătlăgele vinete–> <!–> –> <!–> –> <!–> –> <!–>
Pepeni galbeni–> <!–> –> <!–> –> <!–> –> <!–>
Pepeni verzi–> <!–> –> <!–> –> <!–> –> <!–>
Alte produse–> <!–> –> <!–> –> <!–> –> <!–> –>
Total<!–> –> <!–> –> <!–> –> <!–> –> <!–>

–>

+
Secţiunea 5Indicatorii referitori la OP-uri

Acțiuni/Măsuri Art. 2 lit. (f) și (g) din Regulamentul (UE) nr. 891/2017<!–> Obiective Art. 33 alin. (1) și (3) și art. 152 alin. (1) lit. (c) –>din Regulamentul (UE) nr. 1.308/2013<!–> Indicatori–> Unitate de măsură/<!–>valoare–>
Investiții<!–> Planificarea producției–> Numărul exploatațiilor<!–>
Valoare totală–>
Îmbunătățirea calității produselor<!–> Numărul exploatațiilor–>
Valoare totală<!–>
Sporirea valorii comerciale a produselor–> Numărul exploatațiilor<!–>
Valoare totală–>
Valoarea totală a producției comercializate/<!–>Volumul total al producției comercializate –>(în euro sau moneda națională/kg)<!–>
Măsuri privind mediul–> Numărul exploatațiilor<!–>
Valoare totală–>
Cercetare<!–> Numărul exploatațiilor–>
Valoare totală<!–>
Prevenirea și gestionarea crizelor–> Numărul exploatațiilor<!–>
Valoare totală–>
Cercetare și producție experimentală<!–> Planificarea producției–> Numărul exploatațiilor<!–>
Valoare totală–>
Îmbunătățirea calității produselor<!–> Numărul exploatațiilor–>
Valoare totală<!–>
Sporirea valorii comerciale a produselor–> Numărul exploatațiilor<!–>
Valoare totală–>
Măsuri privind mediul<!–> Numărul exploatațiilor–>
Valoare totală<!–>
Sisteme de calitate (la nivel UE și național) și măsuri legate de îmbunătățirea calității–> Îmbunătățirea calității produselor<!–> Suprafața cu DOP/IGP/STG (în ha)–>
Numărul exploatațiilor<!–>
Volum (în tone)–>
Promovare și comunicare<!–> Sporirea valorii comerciale a produselor–> Numărul exploatațiilor<!–>
Numărul campaniilor de promovare–>
Promovarea produselor<!–> Numărul exploatațiilor–>
Numărul campaniilor de promovare<!–>
Prevenirea și gestionarea crizelor–> Numărul exploatațiilor<!–>
Numărul campaniilor de promovare–>
Formare profesională și schimb de bune practici<!–> Planificarea producției–> Numărul exploatațiilor<!–>
Numărul acțiunilor–>
Îmbunătățirea calității produselor<!–> Numărul exploatațiilor–>
Numărul acțiunilor<!–>
Sporirea valorii comerciale a produselor–> Numărul exploatațiilor<!–>
Numărul acțiunilor–>
Măsuri privind mediul<!–> Numărul exploatațiilor–>
Numărul acțiunilor<!–>
Prevenirea și gestionarea crizelor–> Numărul exploatațiilor<!–>
Numărul acțiunilor–>
Servicii de consultanță și asistență tehnică<!–> Planificarea producției–> Numărul exploatațiilor<!–>
Numărul acțiunilor–>
Îmbunătățirea calității produselor<!–> Numărul exploatațiilor–>
Numărul acțiunilor<!–>
Sporirea valorii comerciale a produselor–> Numărul exploatațiilor<!–>
Numărul acțiunilor–>
Măsuri privind mediul<!–> Numărul exploatațiilor–>
Numărul acțiunilor<!–>
Producția ecologică–> Măsuri privind mediul<!–> Suprafața ocupată de producția ecologică de fructe și/sau legume (în ha)–>
Numărul exploatațiilor <!–>
Producția integrată–> Măsuri privind mediul<!–> Suprafața ocupată de producția ecologică de fructe și/sau legume (în ha)–>
Numărul exploatațiilor <!–>
O mai bună utilizare sau gestionare a apei, inclusiv economisirea apei și drenarea–> Măsuri privind mediul<!–> Suprafața ocupată de producția de fructe și legume în cazul căreia este redusă utilizarea apei (în ha)–>
Numărul exploatațiilor <!–>
Diferența de volum (în m^3) (n-1/n) –>
Acțiuni de conservare a solului<!–> Măsuri privind mediul–> Suprafața destinată producției de fructe și legume supusă riscului eroziunii solului unde au fost implementate măsuri antieroziune (în ha) (m^3)<!–>
Numărul exploatațiilor –>
Diferența în ceea ce privește utilizarea îngrășămintelor, per hectar (în tone/ha) (n-1/n) <!–>
Acțiuni de creare sau de menținere a habitatului favorabil pentru biodiversitate sau de întreținere a peisajului, inclusiv de conservare a caracteristicilor istorice–> Măsuri privind mediul<!–> Suprafața care face obiectul unor acțiuni care contribuie la protejarea habitatelor și a biodiversității (ha)–>
Numărul exploatațiilor <!–>
Acțiuni în favoarea economisirii de energie (cu excepția transportului)–> Măsuri privind mediul<!–> Suprafața ocupată de producția de fructe și legume în cazul căreia este redusă utilizarea energiei (în ha)–>
Numărul exploatațiilor <!–>
Diferența în ceea ce privește consumul de energie (n-1/n) –>
Solide<!–> (în tone/volum de producție comercializată)–>
Lichide<!–> (în litri/volum de producție comercializată)–>
Gaze naturale<!–> (în m^3/volum de producție comercializată)–>
Energie electrică<!–> (în kWh/volum de producție comercializată)–>
Acțiune legată de reducerea generării de deșeuri și de îmbunătățirea gestionării deșeurilor<!–> Măsuri privind mediul–> Numărul exploatațiilor<!–>
Diferența în ceea ce privește volumul deșeurilor (m^3/volum de producție comercializată) (n-1/n) –>
Diferența în ceea ce privește volumul ambalajelor (m^3/volum de producție comercializată) (n-1/n) <!–>
Transport–> Măsuri privind mediul<!–> Diferența în ceea ce privește consumul de energie (n-1/n) –>
Lichide<!–> (în litri/volum de producție comercializată)–>
Gaze naturale<!–> (în m^3/volum de producție comercializată)–>
Energie electrică<!–> (în kWh/volum de producție comercializată)–>
Comercializare<!–> Măsuri privind mediul–> Numărul exploatațiilor<!–>
Numărul acțiunilor–>
Constituirea unor fonduri mutuale<!–> Prevenirea și gestionarea crizelor–> Numărul exploatațiilor<!–>
Realimentarea fondurilor mutuale–> Prevenirea și gestionarea crizelor<!–> Numărul exploatațiilor–>
Replantarea livezilor<!–> Prevenirea și gestionarea crizelor–> Suprafețe vizate (ha)<!–>
Retragerea de pe piață–> Prevenirea și gestionarea crizelor<!–> Numărul acțiunilor întreprinse–>
Recoltarea înainte de coacere<!–> Prevenirea și gestionarea crizelor–> Suprafața vizată<!–>
Nerecoltarea–> Prevenirea și gestionarea crizelor<!–> Numărul acțiunilor întreprinse–>
Suprafața vizată (în ha)<!–>
Asigurarea recoltei–> Prevenirea și gestionarea crizelor<!–> Numărul exploatațiilor–>
Numărul acțiunilor întreprinse<!–>
Îndrumare profesională–> Prevenirea și gestionarea crizelor<!–> Numărul acțiunilor întreprinse–>
Altele<!–> Planificarea recoltei–> Numărul exploatațiilor<!–>
Îmbunătățirea calității produselor–> Numărul exploatațiilor<!–>
Sporirea valorii comerciale a produselor–> Numărul exploatațiilor<!–>
Măsuri privind mediul–> Numărul exploatațiilor<!–>

–>

<!–>–>––<!–>–>

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
Post
Filter
Apply Filters