ORDIN nr. 63 din 3 aprilie 2020

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 12/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 371 din 8 mai 2020
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulMODIFICA PEORDIN 96 22/07/2014
ART. 1MODIFICA PEANEXA 22/07/2014 ANEXA 0
ART. 1MODIFICA PEANEXA 22/07/2014 ANEXA 6
ART. 1MODIFICA PEANEXA 22/07/2014 ANEXA 5
ART. 1MODIFICA PEANEXA 22/07/2014 ANEXA 1
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulCONTINE PEANEXA 03/04/2020
ActulMODIFICA PEORDIN 96 22/07/2014
ActulREFERIRE LAORDIN 96 22/07/2014
ActulREFERIRE LAANEXA 22/07/2014
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 4
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 3
ActulREFERIRE LALEGE 215 27/05/2004
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 10
ActulREFERIRE LAOG 42 29/01/2004 ART. 18
ART. 1REFERIRE LAANEXA 03/04/2020 ANEXA 2
ART. 1REFERIRE LAANEXA 03/04/2020 ANEXA 1
ART. 1REFERIRE LAORDIN 96 22/07/2014
ART. 1MODIFICA PEANEXA 22/07/2014 ANEXA 1
ART. 1MODIFICA PEANEXA 22/07/2014 ANEXA 5
ART. 1MODIFICA PEANEXA 22/07/2014 ANEXA 0
ART. 1MODIFICA PEANEXA 22/07/2014 ANEXA 6
ART. 1REFERIRE LAANEXA 22/07/2014
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEANEXA 03/04/2020





Văzând Referatul de aprobare nr. 501 din 3.02.2020, întocmit de Direcția economică din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor,<!–>având în vedere prevederile art. 10 lit. b), ale art. 18 alin. (5), precum și ale art. 48 alin. (7) din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare,–>în temeiul art. 3 alin. (3) și art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare,<!–>președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor emite următorul ordin:–> +
Articolul IOrdinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 611 și 611 bis din 18 august 2014, cu modificările și completările ulterioare, în urma actualizării tarifelor în funcție de rata inflației din anul 2019*), se modifică după cum urmează:1.<!–>Anexa nr. 1 se înlocuiește cu anexa nr. 1 la prezentul ordin. 2.–>La anexa nr. 2, literele B și C vor avea următorul cuprins: B.<!–>TARIF pentru controalele veterinare executate asupra operațiunilor de export la punctele de trecere a frontierei de stat, asupra mărfurilor supuse controlului veterinar

Nr. –>crt.<!–> Acțiunea efectuată Tarif/mijloc de transport –>– lei -<!–>
1 Verificarea documentelor sanitare veterinare însoțitoare și a îndeplinirii condițiilor sanitare veterinare de export al mărfurilor supuse controalelor sanitare veterinare de frontieră 47

–>C.<!–>TARIF pentru asistența sanitară veterinară acordată în posturile de trecere a frontierei

Nr. –>crt.<!–> Acțiunea efectuată Tarif/acțiune –>– lei -<!–>
1 Acordarea asistenței veterinare animalelor de companie, în timpul călătoriei, la solicitarea proprietarului 68

–>3.<!–>La anexa nr. 3, literele B, C și D vor avea următorul cuprins: B.–>TARIF pentru cheltuielile de personal care desfășoară activitatea de control oficial în unitățile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine nonanimală

Nr. <!–>crt.–> Etapele aferente realizării unui control oficial în domeniul alimentar Cheltuieli pentru salariu/persoană/h <!–>(lei)–> Cheltuieli necesare perfecționării/persoană/h <!–>(lei) –> Total cheltuieli/h <!–>(lei) –>
1 Pregătirea controlului, studierea facilităților și documentației deținute de operatorii economici, astfel încât să fie capabili să își îndeplinească atribuțiile în mod adecvat 23 1 24
2 Realizarea controlului 23 1 24
3 Analiza activității de control și stabilirea concluziilor 23 1 24
<!–> TOTAL 69 3 72

–>*) Inflația a fost calculată pentru perioada ianuarie-decembrie 2019 sau data intrării în vigoare a tarifului – decembrie 2019 pentru tarifele intrate în vigoare în anul 2019.<!–>C.–>TARIF pentru acțiunile de prelevare de probe efectuate în vederea controlului oficial al alimentelor de origine nonanimală

<!–> Loturi ≤ 15 tone –>lei (indexat*)<!–> Loturi > 15 tone –>lei (indexat*) <!–>
Distanța până la locul de prelevare ≤ 80 km 72 lei 85 lei
Distanța până la locul de prelevare > 80 km 100 lei 107 lei

–>

D.<!–>TARIF pentru înregistrarea sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a unităților de vânzare directă sau vânzare cu amănuntul

Nr. crt.–> Unitatea<!–> Tariful de înregistrare –>– lei/unitate – <!–>
1.–> Carne, lapte și produse din lapte: Carmangerie, măcelărie, centru de sacrificare a păsărilor și/sau a lagomorfelor la nivelul fermei sau al exploatației, centru de prelucrare a laptelui <!–> 376–>
Exploatație de producție a laptelui<!–> 10–>
Automat de vânzare a laptelui<!–> 50–>
Centru de colectare a vânatului sălbatic<!–> 250–>
2.<!–> Pește și produse din pescuit, miere și alte produse din miere și ouă de consum: Centru de prelucrare a peștelui integrat în ferma de acvacultură, magazin de desfacere a peștelui, pescărie, centru de colectare a batracienilor, gasteropodelor, crustaceelor, punct de debarcare, centru de extracție, colectare a mierii și a altor produse apicole, centru de colectare a ouălor–> 250<!–>
Ambarcațiune de pescuit, stupină, magazin de desfacere a mierii de albine și a altor produse apicole–> 126<!–>
3.–> Unități de alimentație publică și unități de comercializare a alimentelor și unități care desfășoară alte activități în domeniu: <!–>Restaurant, indiferent de specific, laborator de cofetărie și/sau patiserie, pensiuni turistice, unități de vânzare prin internet, stație de spălare și dezinfecție a mijloacelor de transport–> 376<!–>
Pizzerie, cantină, cofetărie/patiserie, magazin alimentar, depozit alimentar, catering–> 250<!–>
Automate de vânzare a produselor alimentare–>
a) înregistrare pentru 1-50 automate<!–> 360–>
b) înregistrare pentru 51-100 automate<!–> 493–>
c) înregistrare pentru 101-500 automate<!–> 625–>
d) înregistrare pentru 501-1.000 automate<!–> 809–>
e) înregistrare pentru mai mult de 1.000 automate<!–> 1.071–>
Târg/Expoziție de produse alimentare, piața angro de legume-fructe<!–> 357–>
Puncte gastronomice locale<!–> 110–>
Unități mobile de comercializare a alimentelor<!–> 250–>
Hipermarket/Supermarket<!–> 629–>
4.<!–> Activități de prelucrare și conservare a fructelor și legumelor –>Unități de prelucrare a cartofilor și de producție a produselor din cartofi în scop alimentar<!–> 250–>
Unități de conservare și fabricare a sucurilor/concentratelor de fructe și legume<!–> 250–>
Unități de fabricare a produselor alimentare din fructe și legume (inclusiv gemuri, marmelade și jeleuri)<!–> 250–>
5.<!–> Activități de fabricare a uleiurilor și a grăsimilor vegetale și animale –>Unități pentru producția și prelucrarea uleiurilor vegetale brute și rafinate<!–> 376–>
Unități pentru fabricarea margarinei, a amestecurilor pentru tartine și a grăsimilor de gătit combinate<!–>
Unități pentru producția făinei oleaginoase nedegresate–> 376<!–>
6.–> Activități de fabricare a produselor de morărit, amidonului și produselor din amidon – unități de morărit și măcinat<!–> 250–>
Unități pentru fabricarea cerealelor pentru micul dejun și a premixurilor<!–>
Unități pentru fabricarea amidonului, glutenului, a glucozei, siropului de glucoză și a maltozei–> 376<!–>
Unități pentru măcinarea legumelor–> 250<!–>
7.–> Activități de fabricare a altor produse alimentare <!–>Unități pentru fabricarea pâinii, produselor proaspete și conservate de patiserie, produselor proaspete și uscate de panificație, plăcintelor, checurilor, tartelor, biscuiților, pișcoturilor, prăjiturilor conservate, fabricarea produselor pentru gustări dulci sau sărate etc.–> 376<!–>
Unități pentru fabricarea zahărului, a produselor zaharoase, gumei de mestecat, a ciocolatei și produselor din cacao etc.–> 376<!–>
Unități pentru fabricarea macaroanelor, tăițeilor, cușcușului, pastelor făinoase și a altor produse făinoase similare–> 250<!–>
Unități pentru prelucrarea cafelei, ceaiului și fabricarea condimentelor–> 376<!–>
Unități pentru fabricarea preparatelor alimentare omogenizate și alimentelor dietetice–> 376<!–>
Unități pentru fabricarea produselor alimentare congelate–> 250<!–>
Unități pentru fabricarea altor produse alimentare de origine nonanimală neclasificate în altă parte –> 250<!–>
Unități de fabricare a produselor alimentare confiate/deshidratate (legume, fructe, coji de fructe și alte părți de plante – confiate, deshidratate, uscate, glasate sau cristalizate)–> 250<!–>
Unități pentru producția, procesarea și comercializarea ciupercilor–> 250<!–>
8.–> Activități de fabricare a băuturilor <!–>Unități pentru fabricarea alcoolului etilic de fermentație și a băuturilor alcoolice distilate –> 376<!–>
Unități pentru fabricarea vinului, cidrului și a altor vinuri din fructe–> 376<!–>
Unități pentru fabricarea berii, a malțului și a altor băuturi nedistilate obținute prin fermentație–> 376<!–>
Unități pentru fabricarea de ape minerale și băuturi răcoritoare nealcoolice–> 376<!–>
9.–> Alte activități <!–>Unități de ambalare și/sau îmbuteliere a produselor alimentare de origine nonanimală–> 250<!–>
Unități de fabricare a înghețatei–> 250<!–>
Unități de fabricare a gheții alimentare–> 250<!–>
Depozit alimentar/frigorific pentru produse de origine nonanimală–> 376<!–>
Depozit pentru semințe de consum–> 250<!–>
Unități de comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală congelate–> 376<!–>
Unități de producere a ambalajelor pentru produsele alimentare ce vin în contact cu alimentele–> 250<!–>
Mijloc de transport al produselor de origine nonanimală–> 126<!–>

–>

4.<!–>Anexele nr. 46 se înlocuiesc cu anexele nr. 2-4 la prezentul ordin. –> +
Articolul IIAnexele nr. 1-4*) fac parte integrantă din prezentul ordin.*) Anexele nr. 1-4 se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 371 bis, care se poate achiziționa de la Centrul pentru relații cu publicul al Regiei Autonome „Monitorul Oficial“, București, șos. Panduri nr. 1.<!–>–>
+
Articolul IIIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.<!–>

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor,–>
Robert Viorel Chioveanu <!–>
București, 3 aprilie 2020.–>Nr. 63. +
ANEXE nr. 1-4<!–>ANEXEpentru modificarea Ordinului președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și–>pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul<!–>sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, ca urmare a actualizării tarifelor–>în funcție de rata inflației din anul 2019<!–>–><!–>
–>

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
Post
Filter
Apply Filters