ORDIN nr. 717 din 27 noiembrie 2008

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 24/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 816 din 5 decembrie 2008
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 84 13/04/2011
ANEXA 1COMPLETAT DEORDIN 783 23/12/2009
ANEXA 2COMPLETAT DEORDIN 783 23/12/2009
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 2ABROGA PEORDIN 725 29/07/2005
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 385 25/04/2007
ActulREFERIRE LALEGE 266 15/05/2002 ART. 39
ART. 2ABROGA PEORDIN 725 29/07/2005
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 84 13/04/2011
ANEXA 1COMPLETAT DEORDIN 783 23/12/2009
ANEXA 2COMPLETAT DEORDIN 783 23/12/2009

privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea lucrărilor de examinare a soiurilor pentru care se solicită înscrierea în Catalogul oficial naţional al soiurilor de plante de cultură din România



Văzând Referatul de aprobare nr. 118.696 din 17 noiembrie 2008,în baza prevederilor art. 39 din Legea nr. 266/2002 privind producerea, prelucrarea, controlul şi certificarea calităţii, comercializarea seminţelor şi a materialului săditor, precum şi înregistrarea soiurilor de plante,în temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,ministrul agricultorii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin: +
Articolul 1Se aprobă tarifele pentru efectuarea lucrărilor de examinare a soiurilor pentru care se solicită înscrierea în Catalogul oficial naţional al soiurilor de plante de cultură din România, prevăzute în anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantă din prezentul ordin.
+
Articolul 2La data intrării în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 725/2005 privind stabilirea tarifelor pentru efectuarea lucrărilor de examinare a soiurilor pentru care se solicită înscrierea în Registrul soiurilor şi în Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultură din România, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 740 din 15 august 2005, se abrogă.
+
Articolul 3Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,Dacian CioloşBucureşti, 27 noiembrie 2008.Nr. 717.
+
Anexa 1TARIFELE DE TESTARE PE SPECII(lei/an de testare, soi şi localitate)

Specia Testele efectuate*)
D.U.S. V.A.U. T.Pr. C.C.P. P.B.
Înscrierea la testare pentru toate speciile 180 lei/soi
CULTURI DE CÂMP
Cereale păioase de toamnă 840 290 155 115 420
Cereale păioase de primăvară 840 290 155 115 420
Orez 1.220 840 420 290 610
Porumb 955 350 175 115 480
Sorg boabe 955 290 155 115 180
Mazăre 840 290 155 115 420
Fasole 840 290 155 115 420
Soia 840 290 155 115 420
Floarea-soarelui 840 345 175 115 420
Ricin 955 345 175 115 180
Rapiţă pentru ulei 840 250 135 85 420
In pentru ulei 840 290 155 115 420
In + cânepă fibră 840 290 155 115 420
Bumbac 955 345 175 115 480
Cartof 1.220 480 250 160 610
Sfeclă de zahăr 840 345 175 115 420
Plante furajere anuale 840 290 155 115 420
Plante furajere perene 840 290 155 115 420
Sfeclă furajeră 955 290 155 115 480
Tutun 1.640 610 310 190 840
Plante medicinale şi aromatice 955 360 190 135 480
LEGUME DE CÂMP
Varză-timpurie, de vară şi conopidă 955 115 480
Varză-toamnă, creaţă, roşie şi gulie 955 100 480
Morcov 955 115 480
Pătrunjel, păstârnac, sfeclă roşie 955 100 480
Ridichi de lună 480 80 250
Ridichi de vară-toamnă 480 80 250
Ţelină 1.185 135 610
Ceapă ceaclama şi praz 955 115 480
Usturoi 955 100 480
Castraveţi şi dovlecei 1.185 135 610
Dovleac 955 115 480
Pepene galben 1.185 135 610
Pepene verde 1.185 135 610
Tomate nedeterminate 1.645 190 840
Tomate determinate şi vinete 1.415 135 730
Ardei 1.415 155 730
Mazăre şi bob 730 100 365
Fasole pitică 955 115 480
Fasole urcătoare 1.415 155 730
Bame 730 100 365
Salată 955 100 480
Spanac 480 80 230
LEGUME PENTRU SERĂ
Varză 1.185 595
Gulioare 1.185 595
Castraveţi lungi 1.890 955
Castraveţi cornişon – ciclul I 1.665 840
Castraveţi cornişon – ciclul II 1.415 730
Tomate – ciclul I 2.100 1.070
Tomate – ciclul II 1.910 955
Vinete 1.415 730
Ardei 1.665 840
Fasole urcătoare 730 365
Salată 730 365
LEGUME PENTRU SOLARII
Varză 730 365
Castraveţi cornişon 730 365
Tomate 955 480
Vinete 730 365
Ardei 840 420
Fasole 480 250
Salată 480 250
POMI ŞI ARBUŞTI FRUCTIFERI
Seminţoase 550
Sâmburoase 590
Nucifere 550
Portaltoi 480
Arbuşti fructiferi 550
VIŢĂ-DE-VIE
Soiuri vin 640
Soiuri masă 640
Portaltoi 480
CĂPŞUN, HAMEI
Căpşun 550
Hamei 640
PLANTE ORNAMENTALE
Flori anuale 550
Flori bienale 550
Plante de seră 1.280
Arbuşti ornamentali 550
Tarife anuale de menţinere în Catalogul oficial:
– anul I-V 191 lei
– anul VI-X 287 lei
– peste 10 ani 382 lei
Eliberarea certificatului de înregistrare a soiului 191 lei
Raport testare DUS*) 917 lei

_________Notă *) Eliberarea raportului DUS privind un soi testat deja la ISTIS, la solicitarea unei autorităţi (în conformitate cu reglementările UPOV şi CPVO).Analize de laborator efectuate pentru stabilirea valorii agronomice şi de utilizare

Specia Denumire analiză Metoda utilizată Lei/ analiză
Grâu comun, grâu dur, orz, secară, ovăz, soia, fasole, mazăre Determinarea umidităţii Uscare la etuvă 27
Grâu comun, grâu dur, orz, secară, ovăz, soia, fasole, mazăre, arahide, plante furajere Determinarea conţinutului în proteine Metoda Kjeldahl 57
Grâu comun Determinarea cenuşii totale Calcinare 73
Grâu comun, grâu dur Determinarea glutenului umed, uscat şi a indicelui glutenic Metoda standardizată 34
Grâu comun Farinograma Metoda standardizată 84
Grâu comun Determinarea volumului pâinii Metoda standardizată 19
Grâu comun Determinarea porozităţii pâinii Metoda standardizată 23
Grâu comun Determinarea elasticităţii miezului pâinii Metoda standardizată 19
Grâu comun Determinarea corpurilor străine Metoda standardizată 23
Grâu comun Pregătirea probelor pentru analiză Metoda standardizată 19
Grâu comun Determinarea indicelui de sedimentare Testul Zeleny – metoda standardizată 19
Grâu comun, grâu dur Determinarea indicelui de cădere Testul Falling Number – metoda standardizată 19
Fasole Procentul de coji Metoda standardizată 23
Fasole, cartof Testul de fierbere Metoda standardizată 23
Cartof Determinarea amidonului fizic Metoda standardizată 19
Cartof Test de prăjire cipsuri Metoda standardizată 31
Cartof Test oxidare Metoda standardizată 19

+
Anexa 2TARIFELE DE TESTARE PE SPECII(euro/an de testare, soi şî localitate)

Specia Te stele e fectuate *)
D.U.S. V.A.U. T.Pr. C.C.P. P.B.
Înscrierea la testare pentru toate speciile 50 euro/soi
CULTURI DE CÂMP
Cereale păioase de toamnă 220 75 40 30 110
Cereale păioase de primăvară 220 75 40 30 110
Orez 320 220 110 75 160
Porumb 250 90 45 30 125
Sorg boabe 250 75 40 30 125
Mazăre 220 75 40 30 110
Fasole 220 75 40 30 110
Soia 220 75 40 30 110
Floarea-soarelui 220 90 45 30 110
Ricin 250 90 45 30 125
Rapiţă pentru ulei 220 65 35 22 110
In pentru ulei 220 75 40 30 110
In + cânepă fibră 220 75 40 30 110
Bumbac 250 90 45 30 125
Cartof 320 125 65 42 160
Sfeclă de zahăr 220 90 45 30 110
Plante furajere anuale 220 75 40 30 110
Plante furajere perene 220 75 40 30 110
Sfeclă furajeră 250 75 40 30 125
Tutun 430 160 80 50 220
Plante medicinale şi aromatice 250 95 50 35 125
LEGUME DE CÂMP
Varză – timpurie, de vară şi conopidă 250 30 125
Varză – de toamnă, creaţă, roşie şi gulie 250 25 125
Morcov 250 30 125
Pătrunjel, păstârnac, sfeclă roşie 250 25 125
Ridichi de lună 125 20 65
Ridichi de vară-toamnă 125 20 65
Ţelină 310 35 160
Ceapă ceaclama şi praz 250 30 125
Usturoi 250 25 125
Castraveţi şi dovlecei 310 35 160
Dovleac 250 30 125
Pepene galben 310 35 160
Pepene verde 310 35 160
Tomate nedeterminate 430 50 220
Tomate determinate şi vinete 370 35 190
Ardei 370 40 190
Mazăre şi bob 190 25 95
Fasole pitică 250 30 125
Fasole urcătoare 370 40 190
Bame 190 25 95
Salată 250 25 125
Spanac 125 20 60
LEGUME PENTRU SERĂ
Varză 310 155
Gulioare 310 155
Castraveţi lungi 495 250
Castraveţi cornişon – ciclul I 435 220
Castraveţi cornişon – ciclul II 370 190
Tomate – ciclul I 550 280
Tomate – ciclul II 500 250
Vinete 370 190
Ardei 435 220
Fasole urcătoare 190 95
Salată 190 95
LEGUME PENTRU SOLARII
Varză 190 95
Castraveţi cornişon 190 95
Tomate 250 125
Vinete 190 95
Ardei 220 110
Fasole 125 65
Salată 125 65
POMI ŞI ARBUŞTI FRUCTIFERI
Seminţoase 150
Sâmburoase 160
Nucifere 150
Portaltoi 130
Arbuşti fructiferi 150
VIŢĂ-DE-VIE
Soiuri vin 175
Soiuri masă 175
Portaltoi 130
CĂPŞUN, HAMEI
Căpşun 150
Hamei 175
PLANTE ORNAMENTALE
Flori anuale 150
Flori bienale 150
Plante de seră 350
Arbuşti ornamentali 150
Tarife anuale de menţinere în Catalogul oficial:
– anul I-V 50 euro
– anul VI-X 75 euro
– peste 10 ani 100 euro
Eliberarea certificatului de înregistrare a soiului 50 euro
Raport testare DUS*) 240 euro

Notă *) Eliberarea raportului DUS privind un soi testat deja la ISTIS, la solicitarea unei autorităţi (în conformitate cu reglementările UPOV şi CPVO).Analize de laborator efectuate pentrustabilirea valorii agronomice şi de utilizare

Specia Denumire analiză Metoda utilizată Euro/ analiză
Grâu comun, grâu dur, orz, secară, ovăz, soia, fasole, mazăre Determinarea umidităţii Uscare la etuvă 7
Grâu comun, grâu dur, orz, secară, ovăz, soia, fasole, mazăre, arahide, plante furajere Determinarea conţinutului în proteine Metoda Kjeldahl 15
Grâu comun Determinarea cenuşii totale Calcinare 19
Grâu comun, grâu dur Determinarea glutenului umed, uscat şi a indicelui glutenic Metoda standardizată 9
Grâu comun Farinograma Metoda standardizată 22
Grâu comun Determinarea volumului pâinii Metoda standardizată 5
Grâu comun Determinarea porozităţii pâinii Metoda standardizată 6
Grâu comun Determinarea elasticităţii miezului pâinii Metoda standardizată 5
Grâu comun Determinarea corpurilor străine Metoda standardizată 6
Grâu comun Pregătirea probelor pentru analiză Metoda standardizată 5
Grâu comun Determinarea indicelui de sedimentare Testul Zeleny – metoda standardizată 5
Grâu comun, grâu dur Determinarea indicelui de cădere Testul Falling Number – metoda standardizată 5
Fasole Procentul de coji Metoda standardizată 6
Fasole, cartof Testul de fierbere Metoda standardizată 6
Cartof Determinarea amidonului fizic Metoda standardizată 5
Cartof Test de prăjire cipsuri Metoda standardizată 8
Cartof Test oxidare Metoda standardizată 5

–-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
Post
Filter
Apply Filters