ORDIN nr. 74 din 26 ianuarie 2004

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 84 din 30 ianuarie 2004
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 5ABROGAT PARTIAL DEORDIN 144 07/03/2005
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 4ABROGA PARTIAL PEORDIN 172 03/03/2003 ART. 1
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 739 03/07/2003
ActulREFERIRE LAORDIN 172 03/03/2003
ActulREFERIRE LALEGE 627 19/11/2002 ART. 27
ART. 4ABROGA PARTIAL PEORDIN 172 03/03/2003 ART. 1
ART. 5REFERIRE LALEGE 627 19/11/2002 ART. 1
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ART. 5ABROGAT PARTIAL DEORDIN 144 07/03/2005

privind organismele de certificare şi controlul certificării în vederea denumirii de origine a hameiului



Văzând Referatul de aprobare nr. 130.351 din 12 decembrie 2003,având în vedere prevederile art. 27 al Legii nr. 627/2002 privind producerea şi comercializarea hameiului,având în vedere prevederile Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 172/2003 privind normele de bonitare şi certificare a hameiului,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului,ministrul agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului emite următorul ordin: +
Articolul 1Certificarea hameiului în vederea denumirii de origine se realizează de Centrul de cercetare a hameiului şi plantelor medicinale din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, denumit în continuare Organismul de certificare a hameiului.
+
Articolul 2Organismul de control al certificării este Autoritatea pentru hamei din cadrul biroului pentru culturi specializate care se înfiinţează în cadrul Direcţiei generale de implementare şi reglementare.
+
Articolul 3Activitatea de certificare a hameiului se realizează în baza regulamentului de certificare a hameiului, elaborat de Organismul de certificare a hameiului şi aprobat prin ordin al ministrului agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului.
+
Articolul 4Se abrogă prevederile art. 1 alin. (8) şi (9) din Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului nr. 172/2003 privind normele de bonitate şi certificare a hameiului, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 275 din 18 aprilie 2003.
+
Articolul 5(1) Determinările fizico-chimice şi organoleptice ale conurilor de hamei şi produselor derivate, astfel cum sunt prevăzute la art. 1 din Legea nr. 627/2002, se realizează de Laboratorul de chimie a hameiului din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Laboratorul fermentative din cadrul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, Laboratorul bere din cadrul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi şi Institutul de Bioresurse Alimentare.(2) Rezultatele determinărilor fizico-chimice şi organoleptice stau la baza încadrării în clasele de calitate stabilite prin normele tehnice de clasificare a hameiului, aprobate prin ordin al ministrului agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului.
+
Articolul 6Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.p. Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor,Petre Daea,secretar de statBucureşti, 26 ianuarie 2004.Nr. 74.––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
Post
Filter
Apply Filters