ORDIN nr. 909/178/60/2010

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 27/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL SANATATII Nr. 909 din 10 iunie 2010MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE Nr. 178 din 6 august 2010AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR Nr. 60 din 12 iulie 2010
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 590 din 19 august 2010
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulMODIFICA PEORDIN 438 18/06/2002
ART. 1COMPLETEAZA PEORDIN 438 18/06/2002 ANEXA 8
ART. 1MODIFICA PEORDIN 438 18/06/2002 ANEXA 8
ART. 1COMPLETEAZA PENORMA 18/06/2002 ANEXA 0
ART. 1MODIFICA PENORMA 18/06/2002 ANEXA 0
ANEXA 1COMPLETEAZA PEORDIN 438 18/06/2002 ANEXA 8
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 725 21/07/2010
ActulREFERIRE LAHG 144 23/02/2010 ART. 7
ActulREFERIRE LAHG 25 06/01/2010 ART. 7
ActulREFERIRE LAHG 1415 18/11/2009 ART. 4
ActulREFERIRE LAOUG (R) 97 21/06/2001 ART. 13
ActulMODIFICA PEORDIN 438 18/06/2002
ART. 1COMPLETEAZA PEORDIN 438 18/06/2002 ANEXA 8
ART. 1MODIFICA PEORDIN 438 18/06/2002 ANEXA 8
ART. 1COMPLETEAZA PENORMA 18/06/2002 ANEXA 0
ART. 1MODIFICA PENORMA 18/06/2002 ANEXA 0
ANEXA 1COMPLETEAZA PEORDIN 438 18/06/2002 ANEXA 8
 Nu exista acte care fac referire la acest act





Văzând Referatul de aprobare al Direcției sănătate publică și control în sănătate publică nr. 4.618/10.06.2010 din cadrul Ministerului Sănătății,<!–>în temeiul art. 13 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producției, circulației și comercializării alimentelor, republicată, precum și al art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare, al art. 7 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 25/2010*) privind organizarea și funcționarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia, cu modificările ulterioare,–>Notă
*) Hotărârea Guvernului nr. 25/2010 este abrogată prin Hotărârea Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea și funcționarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și a unor structuri aflate în subordinea acestuia, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 548 din 4 august 2010.
ministrul sănătății, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale și președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor emit următorul ordin: +
Articolul IAnexa VIII „Lista cu produsele alimentare la care se pot adăuga îndulcitori” la Normele privind aditivii alimentari destinați utilizării în produsele alimentare pentru consum uman, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății și familiei și al ministrului agriculturii, alimentației și pădurilor nr. 438/295/2002, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 722 și 722 bis din 3 octombrie 2002, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:<!–>1.–>La coloana 4, titlul "Nivel maxim de doză admisibilă" se modifică și se înlocuiește cu: "Doza maximă utilizabilă".2.<!–>La punctul "E 954 Zaharină și sărurile sale de Na, K și Ca", categoria "Alte produse", pentru produsul alimentar prevăzut la lit. n) „Muștar”, doza maximă utilizabilă este 320 mg/kg.3.–>După punctul "E 959 Neohesperidina DC” se introduce un nou punct, punctul „E 961 Neotam”, având cuprinsul prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
+
Articolul IIPrezentul ordin transpune prevederile Directivei 2009/163/UE a Comisiei din 22 decembrie 2009 de modificare a Directivei 94/35/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind îndulcitorii care trebuie utilizați în produsele alimentare în ceea ce privește produsul "Neotame", publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 344 din 23 decembrie 2009, și modifică anexa VIII la norme "Lista cu produsele alimentare la care se pot adăuga îndulcitori", conform Directivei 94/35/CEE , în care doza maximă utilizabilă la punctul "E 954 zaharină și sărurile sale de Na, K și Ca" pentru produsul alimentar "Muștar" este de 320 mg/kg.
+
Articolul IIIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.<!–>

Ministrul sănătății,–>
Cseke Attila<!–>
p. Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale,–>
Adrian Rădulescu,<!–>
secretar de stat–>
p. Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare<!–>
și pentru Siguranța Alimentelor,–>
Corneliu Ceică
+
ANEXĂ<!–>

Nr. CE –> Denumire <!–> Produse alimentare –> Doza maximă utilizabilă <!–>
E 961 –> Neotam <!–> Băuturi nealcoolice –>
Băuturi aromate pe bază de apă, cu valoare energetică redusă sau fără adaos de zahăr <!–> 20 mg/l –>
Băuturi din lapte și băuturi pe bază de derivate de lapte sau pe bază de suc de fructe, cu valoare energetică redusă sau fără adaos de zahăr <!–> 20 mg/l –>
Deserturi și produse similare <!–>
Deserturi aromate pe bază de apă, cu valoare energetică redusă sau fără adaos de zahăr –> 32 mg/kg <!–>
Preparate din lapte și preparate pe bază de derivate de lapte, cu valoare energetică redusă sau fără adaos de zahăr –> 32 mg/kg <!–>
Deserturi pe bază de fructe și legume, cu valoare energetică redusă sau fără adaos de zahăr –> 32 mg/kg <!–>
Deserturi pe bază de ouă, cu valoare energetică redusă sau fără adaos de zahăr –> 32 mg/kg <!–>
Deserturi pe bază de cereale, cu valoare energetică redusă sau fără adaos de zahăr –> 32 mg/kg <!–>
Deserturi pe bază de grăsimi, cu valoare energetică redusă sau fără adaos de zahăr –> 32 mg/kg <!–>
Snacks: produse gata de consum pe bază de amidon, uscate și picante sau nuci și alune glazurate, preambalate și având diferite arome –> 18 mg/kg <!–>
Produse de cofetărie –>
Produse de cofetărie fără adaos de zahăr <!–> 32 mg/kg –>
Produse de cofetărie pe bază de cacao sau pe bază de fructe uscate, cu valoare energetică redusă sau fără adaos de zahăr <!–> 65 mg/kg –>
Produse de cofetărie pe bază de amidon, cu valoare energetică redusă sau fără adaos de zahăr <!–> 65 mg/kg –>
Cornete și vafe, pentru înghețată, fără adaos de zahăr <!–> 60 mg/kg –>
Essoblaten <!–> 60 mg/kg –>
Produse tartinabile pe bază de cacao, lapte, fructe deshidratate sau grăsime, cu valoare energetică redusă sau fără adaos de zahăr <!–> 32 mg/kg –>
Cereale pentru micul dejun cu conținut în fibre de peste 15% și conținând cel puțin 20% tărâțe, cu valoare energetică redusă sau fără adaos de zahăr <!–> 32 mg/kg –>
Dropsuri pentru împrospătarea respirației,fără adaos de zahăr <!–> 200 mg/kg –>
Pastile pentru gât puternic aromatizate, fără adaos de zahăr <!–> 65 mg/kg –>
Gumă de mestecat fără adaos de zahăr <!–> 250 mg/kg –>
Produse de cofetărie sub formă de tablete cu valoare energetică redusă <!–> 15 mg/kg –>
Alte produse <!–>
Cidru de mere și cidru de pere –> 20 mg/l <!–>
Băuturi alcătuite din amestecul unei băuturi nealcoolice cu bere, cidru de mere, cidru de pere, băuturi spirtoase sau vin –> 20 mg/l <!–>
Băuturi spirtoase cu conținut în alcool mai mic de 15% volum –> 20 mg/l <!–>
Bere fără alcool sau cu un conținut de alcool care nu depășește 1,2% volum –> 20 mg/l <!–>
Biere de table/Tafelbier/Table beer (conținut de must original mai mic de 6%), cu excepția varietății "Obergariges Einfa chbier" –> 20 mg/l <!–>
Beri cu aciditate minimă de 30 de miliechivalenți exprimați în NaOH –> 20 mg/l <!–>
Beri brune de tipul "oud bruin" –> 20 mg/l <!–>
Bere cu valoare energetică redusă –> 1 mg/l <!–>
Înghețate cu val. energetică redusă sau fără adaos de zahăr –> 26 mg/kg <!–>
Fructe conservate în cutii sau borcane, cu valoare energetică redusă sau fără adaos de zahăr –> 32 mg/kg <!–>
Gemuri, jeleuri și marmelade cu valoare energetică redusă –> 32 mg/kg <!–>
Preparate din fructe și legume cu valoare energetică redusă –> 32 mg/kg <!–>
Conserve dulci-acrișoare din fructe și legume –> 10 mg/kg <!–>
Feinkostsalat –> 12 mg/kg <!–>
Conserve și semiconserve dulci-acrișoare din pește și marinate din pește, crustacee și moluște –> 10 mg/kg <!–>
Supe cu valoare energetică redusă –> 5 mg/l <!–>
Sosuri –> 12 mg/kg <!–>
Muștar –> 12 mg/kg <!–>
Produse fine de panificație pentru destinație nutrițională specială –> 55 mg/kg <!–>
Produse alimentare utilizate în regimuri hipocalorice pentru scăderea în greutate, definite conform legislației în vigoare –> 26 mg/kg <!–>
Produse alimentare dietetice pentru scopuri medicale speciale definite conform legislației în vigoare –> 32 mg/kg <!–>
Suplimente alimentare definite conform legislației în vigoare, furnizate sub formă lichidă –> 20 mg/kg <!–>
Suplimente alimentare definite conform legislației în vigoare, furnizate sub formă solidă –> 60 mg/kg <!–>
Suplimente alimentare definite conform legislației în vigoare, pe bază de vitamine și/sau elemente minerale, furnizate sub formă de sirop sau masticabile –> 185 mg/kg <!–>
Îndulcitori de masă –> "quantum satis" <!–>

–><!–>–>

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
Post
Filter
Apply Filters